Изясни се причината, довела до смъртта на Наско от „България търси талант“

Гласувайте за статията

Родителите му изрично са пожелали неговият танц да бъде показан

В неделя вечер, в първия епизод на “България търси талант”, вълшебният танц на Наско (Атанас Клечаров) и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли зрителите пред екрана.
Четиримата членове на журито единодушно му дадоха „Да“.

За съжаление, този танц се оказва последният на голямата сцена за 18-годишния Наско.
Малко след снимките момчето със синдром на Даун е отлетял към небесната сцена на 18-годишна възраст. До фаталния изход се е стигнало заради усложнения от боледуване с коронавирус.

Наско

Родителите му изрично са пожелали неговият танц да бъде показан

Атанас Клечаров предизвика бурна вълна от коментари в социалните мрежи и всички бяха категорични, че това ангелче ще остане в телевизионната история.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа. Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем такъв, какъвто е. Той помогна в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да разберат, че той не е различен, че всеки човек носи своя индивидуалност и че той е талантлив като тях ”, коментира пред bTV неговата учителка Мая Енчева.

Той прекрачва прага на залата по спортни танци още на 5-годишна възраст

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща неговата учителка Мая. Тя обучава Наско заедно с Алис и всички останали деца от школата й дълги години.

Момчето я следва неотлъчно и когато школата се премества от малкото градче във Велинград. Година след година, два пъти в седмицата дядо му го води в залата почти без пропуск и така до навършването на пълнолетие.

Учителката на Наско сподели, че той се чувствал добре сред децата, а те му дават цялата си любов сред прекрасната музиката и омайните стъпки на танца.
Родителите на Клечаров изрично са пожелали неговият танц да бъде показан, затова изпълнението бе излъчено в първия епизод на „България търси талант“, пише monitor.bg.
Поклон пред паметта му!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар