Роувърът на НАСА с тайно послание до Марс (Какво изпратиха на Червената планета?)

Гласувайте за статията

Роувърът на НАСА не прави само снимки на Марс

Роувърът на НАСА не отлетя на Марс просто така. Интересен проект разработен от космическата агенция също бе част от пътуването.

Марсоходът на НАСА Perseverance пристигна на Марс миналата седмица, носейки имената на близо 11 милиона души от Земята. Идеята е била на учените, които се надяват по този начин да осъществят по-близък контакт с извънземни форми на разумен живот. Търсенето на други форми на живот във Вселената е отколешна мечта на НАСА, а и на цялата космическа общност. За съжаление, поне засега няма индикации, че в нашата слънчева система има друга планета, която да е обитавана от висш разум. Търсенето обаче продължава и надеждите на астронавтите все повече се свързват с Марс. Която мнозина виждат като втора Земя или алтернатива на Синята планета.

Що се отнася до проекта, ето няколко интересни подробности за него. Имената са написани на три силиконови чипа на роувъра. Всеки от чиповете е голям колкото нокът, а имената са написани с електронна технология за писане на букви, по-тънки от човешки косъм.

Имената на общо 10 932 295 души от около 250 държави и територии бяха изпратени на Марс с марсохода. Щастливците, чиито имена стигнаха до Марс, бяха уведомени по електронната си поща. Мисията определено е успешна, а снимките от там свидетелстват, че роувърът се е приземил успешно и дори вече работи по успеха на този проект.

Ако искате името ви да бъде включено в следващата мисия на НАСА до Марс, можете да се регистрирате на специална страница, която НАСА публикува на сайта си. До момента са се регистрирали над 8 милиона души, от които над 3000 от Балканите.

Роувърът на НАСА с тайно послание до Марс сн. НАСА

Роувърът на НАСА с тайно послание до Марс сн. НАСА

Интересна подробност е, че мнозина се надяват да изпратят името си в Космоса. Но не са малко и скептиците, които проповядват в мрежата за междугалактически войни. Особено, ако съседите ни са войнствено настроени. Явно са прекалили с гледането на „Досиетата Х“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар