САЩ отказа европейските ваксини! Патентоваха нов вариант (Вижте коя фирма спечели патента)

Гласувайте за статията

САЩ се отказаха от европейските ваксини, патентоват нов вариант

САЩ са на път изцяло да се откажат от европейските ваксини и да използват само местни такива. Последната стъпка на властите е да патентоват още една ваксина, която се изработва на местно ниво и им осигурява нужните количества за превенция на населението.

Американската администрация по храните и лекарствата одобри ваксината срещу коронавирус на компанията Johnson & Johnson. Това е втората ваксина, която ще се произвежда на територията на САЩ. И естествено основната й цел е да осигури нужните защити на населението на континента.

Администрацията по храните и лекарствата и Бордът за контрол върху биологичните продукти гласуваха „За“ новия вариант. Те се събраха на извънредно заседание, за да одобрят ваксината за спешни случаи, която е подходяща за хора над 18-годишна възраст.

Ако решението на агенцията бъде подписано официално и Бордът се придържа към препоръката, а това почти сигурно ще се случи днес, ваксината Johnson & Johnson ще бъде третата одобрена в САЩ. Правителството вече одобри производството на ваксините Pfizer и Moderna. Новата ваксина не е много по-различна по състав, но определено ще облекчи доставката и разпространението. Различава се по това, че е нужна само една доза от нея и може да се съхранява в обикновен хладилник.

Ваксината е клинично тествана върху 44 000 души в САЩ, Централна и Южна Америка. В световен мащаб е доказано, че е 66% ефективна за предотвратяване на умерен до тежък коронавирус.

Според американските медии гражданите на САЩ се очаква да започнат да получават ваксината „Джонсън и Джонсън“ от понеделник.

САЩ одобриха нови ваксини сн. pxhere

САЩ одобриха нови ваксини сн. pxhere

Все още не е ясно, дали ще бъде предоставена за ползване по препоръка на лекарите, или по избор на самите пациенти. Лансирането на новата ваксина обаче дава възможност за глътка въздух, за да могат другите производители да спазят договорите за европейския и азиатския пазар, които имат.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар