Васил Божков си купи партия от радикален ислямист

Гласувайте за статията
Кемил Рамадан стои зад Българско национално обединение (БНО)

Укриващият се в Дубай от родното правосъдие хазартен бос Васил Божков е купил партията Българско национално обединение – БНО, от радикалния ислямист Кемил Рамадан, който през есента на 2017 г. бе арестуван заради заплахи към лидера на БСП Корнелия Нинова и президента Румен Радев – пише в. „Уикенд“. В началото на седмицата непознатата за широката общественост политическа формация обяви, че предоставя 100 процента от листите си за парламентарните избори на платформата на Черепа Българско лято, която не успя да се регистрира за самостоятелно участие на изборите на 4 април – отбелязва изданието.

Партията мандатоносител на Черепа Българско национално обединение е регистрирана в съда през 2013 г. и формално се ръководи от чалгаджията Георги Георгиев-Готи, който е неин председател. За 8-годишното си съществуване БНО се е явявала на изборите за президент, местните избори и за Европарламента и е издигала кандидатурите на Радо Шишарката, аферистката Евгения Баневаи на самия Готи. Никога досега кандидатите на БНО не са прескачали границата от 1 процент.

Няколко независими един от друг източници на изданието бяха категорични, че новата партия на Васил Божков се ръководи в сянка от неговия съгражданин Кемил Рамадан. Роденият през 1974 г. във Велинград ислямист Кемил е помак, а неговият баща Ахмед е имам на Костадиново. Според оперативни данни, събирани от ДАНС, Кемил ползва финансиране от Саудитска Арабия. Ислямистът е учил там и е бил член на забранената фондация ИГАСА.

Васил Божков си купи партия за участие в изборите

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар