Васил Божков спаси имоти за 100 млн. лева заради Брекзит

Гласувайте за статията
Хазартният бос Васил Божков-Черепа си купил имение за 8 млн. лева в гръцкия курорт Ханиоти

Укриващият се в Дубай от родното правосъдие с 13 повдигнати обвинения хазартен бос Васил Божков е съумял да спаси от запор и бъдеща конфискация имоти за близо 100 млн. лева в Англия, както и недвижимо имущество и бизнес активи в Емирството – пише в. „Уикенд“. Преди дни антикорупционната комисия КП КОНПИ, оглавяване от бившия главен прокурор Сотир Цацаров, внесе искови молби в Софийския градски съд за конфискация на 36 имота на Черепа в България, Франция и Гърция, като според оценката имуществото на хазартния бос е на стойност 279 млн. лева – отбелязва изданието.

Най-скъпият имот, който държавата планира да отнеме от Черепа, е тузарски апартамент от 270 квадрата в идеалния център на Париж с гледка към Айфеловата кула. През 2015 Божков купува жилището като подарък за втората си съпруга Елена Динева, като плаща за него 22 млн. евро.

Запорираните имоти на Васил Божков в България са общо 30,като сред тях са офис сградата му на ул. „Московска“, жилищна сграда до Спортното министерство на бул. „Васил Левски“, където той живееше с Елена Динева, и някогашната крайградски резиденция на Тодор Живков, разположена в природен парт „Витоша“.
Държавата претендира и за тузарското имение на Черепа в гръцкия курорт Ханиоти – последната придобивка на Божков, преди срещу него да започне разследване.
Малка утеха на олигарха е запазването на имотите му в Англия, която след излизането си от ЕС няма да изпълни исканията на България за конфискация.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар