НАП с важна информация за плащането на данъци

0

НАП с важна информация за плащането на данъци

От НАП съобщиха важна новина за плащането на данъците. До пети май е срокът за да деклариране на доходите. Причина за петдневната отсрочка са почивните дни около великденските празници.

От Националната агенция по приходите (НАП) обявиха по време на брифинга, посветен на данъчна кампания 2021 г., че по закон срокът за това е 30 април.

За тези, които имат задължения, трябва да знаят, че срокът за погасяването им е до края на март. За данъкоплатците, които са еднолични търговци или земеделски производители, срокът за деклариране се измества от 1 март до 30 юни. Ако получаваме доходи и като физическо лице, и като едноличен търговец, и ако вече сме подали информация, то трябва да се отчетем два пъти – в края на април и в края на юни.

Работодателите разполагат с време до 1 март, за да подадат справка за изплатени доходи на служителите си.

Тази година ще има нови данни, въведени в предварително попълнените декларации, които се очаква да са достъпни от 8 март 2021 г. Сред тях са доходите от онлайн търговия.
От НАП напомнят, че достъпът до тези декларации се осъществява с валиден електронен подпис или ПИК, издаден безплатно от приходната агенция, пише БЛИЦ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.