Илон Мъск вече не е най-богатият човек в света (И кой го наследи?)

Гласувайте за статията

Илон Мъск загуби 15 милиарда и титлата „най-богат човек в света“

Илон Мъск загуби титлата на най-богатия човек в света. Световноизвестният инженер, който бе като рокзвезда сред технологичните милиардери, ще трябва да се примири с второто и дори третото място.

 

Детронирането му от първата позиция настъпи след неотдавнашния спад в цените на акциите на Tesla. А компанията е основният източник на богатството му. И една от причините да се изстреля на върха.

Акциите на Tesla потънаха с повече от 20 процента до 880 долара през януари. Спадът в цените се наблюдава тази седмица, след като компанията инвестира 1,5 милиарда долара в биткойн, пише BBC. Рисковата инвестиция не е изненадваща, но не се хареса на сътрудниците на Мъск. Повечето от тях се отнасят критично към криптовалутите. И  една такава инициатива без съмнение предизвика реакции от двете страни, коментират запознати. С други думи – продажба на акциите на борсата, което доведе до предпазливо отношение на купувачите, а от там и до спад на цените.

И докато това се отрази притеснително на Мъск,  то други сериозно спечелиха от това.

Кампанията на империята изведе Джеф Безос на върха в списъка на най-богатите хора в света.

Спадът на цените на акциите на Tesla последва зашеметяващ ръст миналата година, когато акциите скочиха от 90 на повече от 700 долара.

Поради този растеж, Мъск изпревари изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос в надпреварата за най-богатия човек през януари. Но също така повдигна въпроси за истинската стойност на компания, която произвежда много по-малко автомобили от своите конкуренти. Факт е, че електрическите коли на компанията не са особено популярни, въпреки че се превърнаха в доста актуално превозно средство. И опитите на самия Мъск да ги направи още по-популярни, повлия до голяма степен на успеха му.

Илон Мъск се предаде пред Джеф Безос сн. Инстраграм

Илон Мъск се предаде пред Джеф Безос сн. Инстраграм

Спадът в цените на акциите на Tesla изтри повече от 15 милиарда долара от богатството на Мъск.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар