Писмата Даяна е писала до неин близък приятел

Колекция от непубликувани досега писма на принцеса Даяна ще бъдат изложени на търг. За продан ще бъдат обявени общо 40 писма, всяко от което е било адресирано до Роджър Брамбъл, който е бивш главен шериф на Уестминстър. Повечето от бележките са написани в началото на 90-те години, когато бракът между принцесата и принц Чарлз е бил пред разпад.

Уникална колекция

Компанията, която организира търга, описва колекцията като уникална и добавя, че нито едно писмо или картичка в нея не са били публикувани досега. Те са написани между 7-ми август 1990 и 16-ти май 1997 година. Намерени са в чекмедже в семейната ферма, където са стояли повече от 23 години.

Споделяне

От компанията допълват, че Роджър е познавал Даяна от малка и сега е дал писмата на свой роднина, който да се разполага с тях както намери за добре. "Имаме късмета, че този човек е решил да сподели тези писма с широката общественост".

Уилям и Хари

Колекцията съдържа няколко писма, включително едно от 1993 година, в което Даяна споменава принцовете Уилям и Хари. В него тя пише, че момчетата са се наслаждавали на скорошна среща между приятелите на принцесата, включително Брамбъл, и са били развълнувани, че участват в разговора с големите.

Ужасна седмица

В друго писмо принцесата на Уелс пише за "ужасна седмица". Датата е 12-ти юни 1992 година, като това е в същата седмица, когато на пазара излиза книгата на Андрю Мортън "Даяна: Нейната история". В нея се говори за проблемите в брака между Даяна и Чарлз, като се цитират тайни източници, които са близки до принцесата. По-късно става ясно, че източникът е била самата Даяна, която тайно е давала интервюта за Мортън. Защо обаче тези писма се продават точно сега? Според собственика им, целта е общността да научи повече за Даяна като човек. "Не мога да си представя да изхвърля или да забутам някъде такова важно съкровище, написано от ръката на един от най-влиятелните хора", казва анонимният притежател. [caption id="attachment_658572" align="aligncenter" width="300"]Писма, писани от принцеса Даяна, отиват на търг сн. YouTube Писма, писани от принцеса Даяна, отиват на търг сн. YouTube[/caption] Той допълва, че има своите спомени с Даяна и се надява човекът, който се сдобие с писмата да разбере какъв човек е била принцесата и да сподели това с целия свят. Колекцията ще бъде пусната на търг на 18-ти март 2021-ва година, предават от tialoto.bg.