Принц Хари разочарова брат си

Принц Уилям е недоволен от начина, по който принц Хари е реагирал на съобщението, с което кралицата официално обяви, че той и Меган Маркъл няма да се завърнат към кралските си задължения. Според "Sunday Times", херцогът на Кеймбридж е тъжен и шокиран от поведението на брат си. В петък от Бъкингамския дворец обявиха, че Хари и Меган няма да се завърнат към кралските си задължения. Новината идва малко преди годишнината от преместването на двойката в Америка. Като резултат от това, бившите херцози на Съсекс ще изгубят всяка една титла, както и ще бъдат изключени от всяка една благотворителна организация във Великобритания.

Напускане на кралското семейство

"След разговор с херцога, кралицата потвърждава, че с напускането на кралското семейство, те нямат право да продължат с отговорностите и задълженията си, свързани с общността", се казва в официалното съобщение от Бъкингамския дворец. Малко по-късно се появи и изявление от Меган и Хари, за което мнозина сметнаха, че е насочено пряко към Елизабет Втора. "Ние можем да живеем живот, в който да служим на общността. Помощта ни е универсална", пишат те.

Разочарование

Според "Sunday Times", принц Уилям е много разочарован от размяната на думи и смята, че поведението на Меган и Хари е обидно и неуважително. "Нямаш право да отговаряш на кралицата. Не се прави така", казват източници от двореца. Приятели на принцовете обаче казват, че въпреки последните събития, двамата все още могат да поправят отношенията си.

Подобряване на отношенията

"Уилям е разстроен от това, което се случи, но смята, че връзката му с Хари ще се подобри във времето", споделя близък до херцога. В отговор на съобщението на кралицата, Меган и Хари заявиха, че остават посветени на своите задължения и отговорности във Великобритания и по света, като предлагат своята помощ на множеството организации, в които членуват. [caption id="attachment_658542" align="aligncenter" width="300"]Принц Хари разочарова Уилям сн. YouTube Принц Хари разочарова Уилям сн. YouTube[/caption] Като част от отказа си от кралското семейство, Хари ще загуби и почетните си военни звания, които се дават само на работещи членове на фамилията. След като новината беше официално съобщена, няколко от организациите, които се водеха под патронажа на Хари и Меган, изразиха своите благодарности към двамата за работата, която са свършили през годините, предават от tialoto.bg.