Херцозите на Съсекс ядосаха кралицата, Бъкингам и поданиците

Меган Маркъл и Хари най-накрая се отказаха от кралските си правомощия. Поданиците на Елизабет II видяха обида в начина, по който херцизите на Съсекс обявиха решението си.

Окончателното споразумение за Мегзит трябваше да бъде подписано на 31 март. Но избягалият принц и бившата американска актриса го направиха по-рано, изпращайки писмо до 94-годишната кралица. Те казаха, че няма да се върнат на длъжностите си. Това беше предшествано от интензивни преговори между длъжностни лица и представители на двойката.

Бъкингамският дворец обяви, че херцозите на Съсекс ще загубят своите правомощия и покровителство във Великобритания, ако се оттеглят от поста си. Принц Хари също ще загуби военните си звания. От двореца заявиха, че съпрузите не могат да се занимават с търговска дейност и в същото време да изпълняват задължения на държавната служба.

След това Меган и Хари написаха писмо до Елизабет II, което мнозина смятат за язвително и нахално. Синът на принцеса Даяна и съпругата му настояват, че могат да бъдат в услуга на монархията и британците и „да водят и служебен живот“ дори извън кралското семейство. [caption id="attachment_658332" align="aligncenter" width="550"]Скандал! Меган Маркъл и принц Хари обидиха жестоко кралицата (Всичко за кралската драма) Раздорът в кралската фамилия е пълен[/caption] „Това остро изявление беше ужасно неуважително към възрастния монарх, чийто съпруг, 99-годишният принц Филип, е в болницата. Те постигнаха зашеметяващ успех в независимия си живот в САЩ. И нека имат късмет. Но те не могат да седят на два стола ”, каза източник в двореца, предават от cosmo.ru. „Нека бъдем ясни, Меган и Хари сами провокираха това. Кралицата е категорична: или сте държавен служители, или не. Не можете да пълните джобовете си, докато изпълнявате служебните си задължения ”, каза вътрешен човек. Меган и Хари бяха тези, които настояха за възобновяване на преговорите за статута си по-рано тази година. Те търсеха начин да получат свобода и пак да останат кралски особи. Елизабет II даде да се разбере на внука си и съпругата му, че предлаганият от тях модел е невъзможен. "Тя отряза Хари: Трябва да работите за монархията, а не монархията за вас", цитира източник Daily Mail .