Прея: Талантът ми идва от моята българска страна! (Какво още разкри?)

Прея наследява любовта си към музиката от баба си Ирина, която е оперна певица сн. YouTube
0

Прея вече е част от „Шоуто на Николаос Цитиридис“

Шармантна, усмихната и екзотична, певицата Прея вече е част от „Шоуто на Николаос Цитиридис“. Цялото й име е Прея Ейрин-Комфорт Рекс Осасей. Какво всъщност значат тези имена?

Родителите й дълго време не успявали да имат дете. Въпреки убежденията на лекарите, че това няма как да се случи, оповавайки се на вярата си и с много молитви, им се ражда дъщеря. Кръщават я Прея (молитва) именно заради множеството отправени молитви. Ейрин е на бабата от българска страна Ирина, а Комфорт – на другата баба.

„Наследих любовта към музиката си от баба си Ирина, която е оперна певица. Тя ме научи на първите песнички. Винаги пееше из къщи“, споделя Прея в студиото на „Тази събота“. „Талантът ми идва от моята българска страна, не от африканските ми корени“, уточнява усмихнатата певица.

Първа сериозна музикална изява

В десети клас е първата й по-сериозна музикална изява, когато решава да се включи в музикален формат. Стъпва за първи път на музикална сцена с професионално озвучаване, но печели и друго – запознава се с хората, с които по-късно сформира своята група. Нарича ги „сродни души“.

Още докато учи в гимназия, започва да работи и да пее: „Работех, докато учех. Беше ми трудно и си признавам, че училището пострада. Но се справих!“. Най-странните места, на които е пяла, са поляна със сцена, построена на входа на параклис, както и в галерия-къща-ресторант.

Освен че пее, Прея е и музикален продуцент. Тя само продуцира и първия си албум. За новия си ангажимент с „Шоуто на Николаос Цитиридис“ е особено развълнувана и вдъхновена.

„В шоуто се държат супер с мен – гледат си ме, екипът е чудесен. Вчера с Николаос си говорихме колко е ценно, че целият екип е отворен за идеи. Това е изключително ценно. Много съм щастлива и благодарна от тази възможност!“

Признава, че в началото се е притеснявала, защото е нова. Но й отнема около седмица, за да „почна да ги командоря“. Екипът на шоуто я описва като изключително енергична. Тяхното предизвикателство към нея е да изпее свое любимо парче или пък… „100 патрона“ на Ивана.

Кулинарна книга

Прея е обещала да им сготви нещо много специално. Готвенето й е страст и дори вече пише кулинарна книга. „Много обичам да готвя. Успокоява ме. Въображението ми в кулинарията се разви от факта, че имах 3 неща в хладилника и трябваше да измисля как да ги комбинирам. Моят приятел обича да му готвя мексиканска храна – чили кон каре, енчилада и кесадия.“

Обича да експериментира в кухнята и признава, че напоследък е задобряла в приготвянето на панакота: „Правя я по много различни начини – веган, с шоколад, без захар…“

Прея наследява любовта си към музиката от баба си Ирина, която е оперна певица сн. YouTube
Прея наследява любовта си към музиката от баба си Ирина, която е оперна певица сн. YouTube

И ако в кухнята може да си позволи да си дава време и да е разточителна, то в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ най-много й харесва динамиката. „Вдъхновяващо е. Много обичам динамична работна среда!“, казва Прея, предават от ladyzone.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.