Експерт от КНСБ със сензационна прогноза за средната работна заплата

Гласувайте за статията

Експерт направи сензационна прогноза за средната работна заплата

В ефира на БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че края на мандата, през 2025 година плановете са за достигане на 67% брутен вътрешен продукт.

Той припомни, че през 2019 година този показател е бил около 54%, а сега може би е около 55% средно, което означава, че подобно е и движението на доходите.

Експертът поясни, че това означава достигане на поне 2/3 от средно европейските показатели или ръст с 5% на брутния продукт ежегодно. В такъв случай между 12 и 13% ще е ръстът на средната работа заплата за една година.

„С подобно движение на средната работна заплата ние виждаме, че 2025 година може да надмине 2400 лв. и то е постижимо, обосновано с растежа на икономиката, която пък трябва да абсорбира огромни милиарди ресурси, за които политиците трябва да дадат много точни разчети“, заяви още експертът, цитиран от БЛИЦ.

Димитров добави, че около 800 000 души в България са трайно работещи бедни, от тях около 500 000 работят на минимална заплата.

От  думите му стана ясно, че минималната работна заплата трябва да расте с около 17 до 18%, което се равнява на около 100-120 лв. годишно.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар