Силвия Шведска в болница след инцидент у дома

Гласувайте за статията

Силвия Шведска претърпя инцидент

77-годишната кралица Силвия, Швеция, беше откарана в болница в понеделник след падане у дома в замъка Дротнингхолм.

Кралицата на северното кралство пострадала по време на битов инцидент. Подробностите все още се изясняват, но се смята че тя е преживяла лека травма и няма опасност за живота й.

Шведският дворец публикува изявление, в което се казва следното: „Кралицата е наранила дясната си китка във връзка с падане у дома, в замъка Дротнингхолм.

„Инцидентът е станал рано в понеделник сутринта, на 15 февруари. След това кралицата е била лекувана в болница Danderyd, където е установено, че кралицата има няколко фрактури в дясната китка.“

От двореца по-късно съобщиха, че монаршата особа е изписана и пратена за домашно лечение. „Кралицата отново е у дома си в замъка Дротнингхолм и се чувства добре при дадените обстоятелства“.

Дворецът, разположен в Дротнингхолм на остров Ловен, е частната резиденция на шведското кралско семейство.
Той е почти неприкосновен и повечето от кралските особи, често отскачат до там, когато искат да се усамотят и да прекарат малко време далеч от обществеността.

Миналия месец шведският кралски съд потвърди, че кралица Силвия и съпругът й крал Карл XVI Густав са получили първата си доза от ваксината COVID-19.

Тогава 74-годишният крал заяви в изявление по повод на решението си: „Голямата ваксинация срещу covid-19 е в ход за нашата страна. Надявам се, че всеки, който има възможност да бъде ваксиниран през следващите месеци, ще реши да го направи, за да можем заедно и възможно най-скоро да преминем през този труден момент. “

Той и съпругата му яростно подкрепят ваксинирането, надявайки се, че така ще се спасят повече човешки животи.

Силвия Шведска сн. Уикипедия

Силвия Шведска сн. Уикипедия

Карл XVI Густав се възкачва на трона през 1973 г. малко преди брака си със Силвия, след смъртта на дядо си крал Густав VI Адолф. Баща му принц Густав Адолф, херцог на Вестерботен, трагично загива при самолетна катастрофа в Дания, когато Карл XVI Густав е само на девет месеца.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар