Меган Маркъл победи в съда

Британски съдия взе решение, че таблоидът "Mail on Sunday" е накърнил неприкосновеността на личния живот на Меган Маркъл, като е публикувал откъс от лично писмо до баща й, пише NOVA.

Злоупотреба

В решението на съдия Марк Уорби е записано, че издателят "Associated Newspapers" е злоупотребил с лична информация на херцогинята на Съсекс.

Дело

Съдебното решение е голяма победа за съпругата на принц Хари, която заведе дело срещу издателя за нарушение на неприкосновеността на личния й живот и нейните авторски права заради пет статии във вестник "Mail on Sunday" на сайта "Mail Online" от февруари 2019-та година, съдържащи части от нейно ръкописно писмо до баща й Томас Маркъл след сватбата на Меган с принц Хари през 2018-та година.

Незаконни практики

"След дълги две години на водене на съдебни спорове, аз съм благодарна на съдилищата, че в неделя поставиха пред отговорност "Associated Newspapers" и "The Mail" за техните незаконни и дехуманизиращи практики", заяви 39-годишната херцогиня в изявление, публикувано в четвъртък.

Щети

"Тези тактики (и тези на техните сестрински публикации "MailOnline" и "Daily Mail") не са нови; всъщност те продължават твърде дълго без последствия. За тези обекти това е игра. За мен и за много други това е реалният живот, истинските взаимоотношения и действителната тъга. Щетите, които са нанесли и продължават да нанасят, са дълбоки".

Висококачествени новини

"Светът се нуждае от надеждни, проверени, висококачествени новини. Това, което правят "The Mail on Sunday" и неговите партньорски публикации, е противоположното", продължава нейното изявление. "Всички губим, когато дезинформацията продава повече от истината, когато моралната експлоатация продава повече от благоприличие и когато компаниите създават своя бизнес модел, за да се възползват от болката на хората. Но за днес, с тази всеобхватна победа, както за поверителността, така и за авторското право, всички ние спечелихме. Вече знаем и се надяваме, че това създава правен прецедент, че не може да се отнеме нечия лична неприкосновеност и да бъде експлоатирана по дело за неприкосновеност на личния живот, както откровено прави обвиняемият през последните две години". [caption id="attachment_657387" align="aligncenter" width="293"]Меган Маркъл направи емоционално изявление след победа в съда сн. YouTube Меган Маркъл направи емоционално изявление след победа в съда сн. YouTube[/caption] Меган завършва с думите, че споделя тази победа "с всеки от вас - защото всички ние заслужаваме справедливост и истина, а всички заслужаваме повече". "Искам специално да благодаря на съпруга си, майка ми и юридическия екип, и особено Джени Афия за нейната неумолима подкрепа през целия процес", добавя тя, предават от edna.bg.