Как да изберем мъжки суитшърт?

Гласувайте за статията

Без значение какъв е сезонът, и мъже, и жени, и малки, и големи, обожават една дреха в техния гардероб и не биха се разделили за нищо на света с нея. Замислихте ли се вече коя е Вашата любима дреха? Е, може би по-голямата част от участващите в подобно проучване биха отговорили еднозначно – суитшърт! Това определено е една от най-мултифункционалните ни дрехи, която може да сгрее тялото ни през дългите летни нощи и така да ни предпази от нашествието на някое друго насекомо, или пък през зимата, когато можем да облечем някоя друга тениска или блуза с дълъг ръкав под него и да се чувстваме комфортно в нашия температурен оптимум. През преходните сезони придобива главозамайваща функция на всякакъв тип облекло – връхна дреха, блуза и каквото Ви дойде на ум.

 

Както всяка друга дреха, така и суитшъртът притежава някои определени характеристики, на които трябва да обърнем особено внимание, когато го купуваме. Това е важно, за да може той да ни бъде по мярка и да пасва перфектно както на нашето телосложение, така и на останалата част от гардероба ни. Тук говорим не само за цвета, но и за дължината му, подходящия размер, дължината на ръкавите, ширината на деколтето и, разбира се, наличието или отсъствието на качулка.

Дължина на суитшърта

 

Това е детайлът, благодарение на който ние можем да създадем оптическа илюзия за ръста ни. Перфектната дължина е до средата на таза или на няколко сантиметра от талията на панталона или дънките ни. Така тялото ни ще има нормални пропорции. Ако суитшърта е по-дълъг, това ще направи долните ни крайници оптически по-къси, с което ще се намали и ръста ни. Това може да е ефективно при по-високи хора, но не бива да прекалявате. Не бива да бъде и прекалено къс, особено за хора с някой друг излишен килограм в областта на корема.

Подходящ размер

 

Размерът е важен, тъй като той ни осигурява не само нормалната визия, но и нашия личен комфорт. Никой мъж не обича да се чувства неудобно, само защото трябва да изглежда добре или защото е решил да направи точно определена покупка. Перфектният размер за Вашия суитшърт трябва да бъде такъв, че нито да изглежда прекалено опънат по Вашето тяло, нито да бъде прекалено широк, т.е. той трябва свободно да се върти, без да очертава нито една Ваша извивка на тялото. Така ще бъде запазен и температурният оптимум около тялото Ви, което е от особена важност най-вече през студените месеци от годината.

Дължина на ръкавите

 

Всеки висок човек знае за какво говорим тук! Нашето тяло е пропорционално и колкото сме по-високи, толкова по-дълги са и нашите крайници. И тъй като обикновено всяка една дреха, без значение дали е връхна или не, се произвежда по стандартни мерки за средностатистически ръст, хората, които са по-високи, изпитват особено затруднения с откриването на дрехи с перфектна дължина на ръкавите, което понякога ги принуждава да вземат един или няколко номера по-голямо облекло – бихме го нарекли „омагьосания ръкавен кръг на високия човек“. Затова Ви препоръчваме да изпробвате всяка една дреха, преди да я закупите с оглед именно на този детайл.

Ширина на деколтето и качулка

 

Деколтето е важно, колкото и често да го пренебрегваме, защото ако то е прекалено тясно, ще изпитваме особени затруднения с обличането на нашата дреха. Ако е широко, създава една доста „странна“ визия. Затова трябва да намерим баланса в тази ситуация. Според някои фенове на суитшъртите, най-важният детайл, който ги привлича в този тип дреха, е качулката. Тя ни осигурява топлина и комфорт, когато изведнъж се променят метеорологичните условия. Спомнете си колко шапки сте изгубили през живота си, преди да преоткриете тази функционалност, каквато е качулката.

Суитшъртите притежават редица характеристики, с които трябва да се съобразим, когато избираме перфектните за нас. Именно поради тази причина се нуждаем от огромно разнообразие, което да ни предложи най-доброто, и сега вече можем да го открием в Bolf.bg. Така всеки мъж ще се чувства комфортно и удобно през цялата година!

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар