Биткойнът удари нов връх

Гласувайте за статията
Пореден рекорд за биткойна
Във вчерашната търговия криптовалутите продължават да поскъпват в Азия.
Биткойнът удари пореден рекорден максимум след новината за инвестицията на „Тесла“, съобщава pariteni.bg, позовавайки се на „Ройтерс“.
Най-голямото еднодневно повишение на курса на биткойна от вчера е рекорд за последните 3 години, след като „Тесла “ оповести инвестиции от 1,5 милиарда долара в биткойни в годишния отчет за 2020-а.
Вчера биткойнът прибави 2,5% към стойността си, достигайки исторически връх от 47 565,86 долара.

Цената на криптовалутата поднови историческия си максимум за трети път през последните няколко часа. За тази година поскъпването на валутата е в размер на 61%.

Специализираният портал „КойнДеск“ отчита, че при откриването на търговията през първите часове на вчерашния ден един биткойн се е търгувал за 47 174 долара (+1,56 на сто), след което в Азия възходящата тенденция е продължила.

Етериумът (друга водеща криптовалута) достигна рекордна стойност на азиатските пазари – 1784 долара, допълва „Ройтерс“.

Миналия месец „Тесла“ обяви инвестиция от 1,5 милиарда долара в биткойни. Това се случва десет дни след като главният изпълнителен директор Илон Мъск прибави таг „#bitcoin“ на страницата на профила си в „Туитър“ (Twitter). Съобщението му доведе до силно курса на популярната криптовалута, пише Pariteni.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар