Елизабет Втора счупи всички рекорди

Гласувайте за статията

Британските монарси предпочитат кръглите годишнини

Британският монарх Елизабет Втора счупи всички рекорди. Тя е най-дълго управлявалият британски монарх в историята.

На днешната дата тя отбелязва своята 69-та годишнина от възкачването си на трона. Новината бе съобщена от АФП, позовавайки се на в. „Дейли телеграф“.

Елизабет Втора

Британските монарси предпочитат кръглите годишнини

Обикновено Нейно Величество прекарва този ден в резиденцията си в Сандрингам, Норфолк, в източната част на Англия. Именно там на 6 февруари 1952 г. умира баща й – крал Джордж Шести.

Тази година обаче, за първи от 1990 г., в плановете на Елизабет Втора се налагат промени. Те са наложителни заради коронавирусната пандемия.
Почти цялата минала година, след обявяването на първата карантина през март, кралица Елизабет Втора и съпругът й принц Филип прекараха в замъка Уиндзор близо до Лондон.

94-годишната кралица и 99-годишният херцог на Единбург продължават пребиваването си в Уиндзор и досега. Двамата са заобиколени от ограничен брой служители.
По традиция на този ден не се очакват никакви тържества.
Обикновено на 6 февруари кралица Елизабет Втора посещава викария на Сандрингам, за да се помоли за паметта на баща си.

Според Джо Литър, главен редактор на списание за живота на кралското семейство, Нейно Величество е направила същото в Уиндзор.
„Сигурен съм, че ще бъде нещо много скромно“, казва той. Литър припомня, че британските монарси предпочитат да празнуват кръглите дати от своето властване, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар