Шеф Михалчев с нова престижна титла

Гласувайте за статията

Шеф Петър Михалчев е горд притежател на нова престижна титла

Известният кулинар Петър Михалчев се сдоби с нова титла. Той вече е посланик на добра воля в Япония. Японското посолство у нас се е спряло именно на него.

„През месец януари 2021 г. с цел насърчаване популяризирането на японската кухня и хранителна култура по света японското министерство на земеделието, горите и водното стопанство назначи за посланици на добра воля нови 36 чуждестранни професионалисти в областта на японското кулинарно изкуство. За първи път от България за такъв посланик бе избран шеф Петър Михалчев, собственик на японския ресторант „Мияби“ в град София“,  гласи официалното съобщение на посолството.

По цял свят до този момент има общо 145 посланици на добра воля. Идеята на тази кауза е те да допринесат за по-широкото разпространение на японската кухня и хранителна култура в чужбина.

От японската институция у нас изразяват своята благодарност и дълбока признателност към шеф Михалчев за приноса му за задълбочаване на познаването и разбирането на японската кухня и хранителна култура в България.

Той отдавна има афинитет към източната култура, пише Ретро.бг.

 

 

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар