Анджелина Джоли продава сватбения подарък на Брад (Вижте колко струва)

Гласувайте за статията

Анджелина Джоли продава подарък от Брад Пит, може да спечели около 3,5 милиона долара

Анджелина Джоли продава единствената картина на британския премиер Уинстън Чърчил след Втората световна война, а търгът се очаква да достигне 3,4 милиона долара, съобщи CNN. Актрисата реши да продаде един от сватбените подаръци на Брад Пит, който й остана след развода. А именно — забележителен акварел.

Чърчил рисува „Кулата на джамията Кутубия“ в Маракеш, Мароко, след като присъства на конференция в Казабланка през януари 1943 г. И я представя на американския президент Франклин Д. Рузвелт.

Актьорът Брад Пит го купи през 2011 г. от дилър на изкуството като подарък за Джоли. Жестът беше по повод на годежа между двамата. Двойката се разведе през 2016 г. след две години брак и разводът им все още не е приключил.

Чърчил рисува картината малко след военната среща на върха, на която се договаря с Рузвелт за следващите етапи на съвместната стратегия срещу нацистка Германия.

Очакваната стойност на картината варира от два до 3,4 милиона щатски долара.

„Това е единствената творба, която Чърчил рисува по време на войната.  Може би вдъхновен от напредъка на съюзниците, в държава, която той смята за една от най-красивите, които някога е виждал“, каза Ник Орчард, ръководител на британската аукционна къща Christie’s.

Картината се появи, след като двамата лидери се съгласиха да приемат само безусловна капитулация пред силите на Райха, което беше стратегически важно послание за намеренията на двете водещи военни фигури.

Кристи обяви, че платното се продава от Jolie Family Collection.

Дилърът на изкуство Бил Рей, от когото Пит е купил картината, каза, че е дадена на сина на президента Рузвелт, който я продава през 1960 г.

Картината се озовава в Ню Орлиънс, където е била в семейния дом повече от 50 години и когато дъщерята на семейството Рузвелт я е наследила, тя я е продала.

Анджелина Джоли  сн. Уикипедия

Анджелина Джоли сн. Уикипедия

Чърчил рисува няколко марокански мотива и преди войната.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар