Затегнаха здраво примката на Алексей Навални

Гласувайте за статията

Кира Ярмиш е под домашен арест

Руските власти успяха да вкарат опозиционера Алексей Навални в затвора.

Условната му присъда по делото „Ив Роше“ бе заменена с реална. Това се случи, след като съдът на Симоновски в Москва удовлетвори искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията. Новината бе съобщена от световните медии.

Алексей Навални

Кира Ярмиш е под домашен арест

По този начин Алексей Навални ще трябва да излежи 3 години и половина в затвора, минус срока, прекаран под домашен арест (около 10 месеца).
Руската прокуратура подкрепи искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията, адвокатите на Навални и самият той се противопоставиха.

Междувременно стана ясно, че новините за говорителката на руския опозиционер Алексей Навални – Кира Ярмиш, не са никак добри.
Руски съд постанови тя да бъде държана под домашен арест до 23 март. Това съобщи адвокатът й, цитиран от Ройтерс.

Ярмиш е заподозряна, че е нарушила противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса по време на неразрешен митинг.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия – Дмитрий Медведев пък определи опозиционния политик Алексей Навални като „политически мошеник“, който използвал „безразсъдни, (…) цинични и груби“ тактики, за да „влезе във властта“.

Медведев отбеляза в интервю за руските държавни медии, че разследването за отравянето на Навални било „без значение“ в момента, защото „както разбирам, наскоро той е казал, че е в добро здраве“.

Медведев също така подчерта, че руските граждани имали „право да казват на правителството всичко, което си мислят“, „да бъдат недоволни от дейността на правителството“ и да протестират, ако тяхната „активност остава в границите, предвидени от закона“.

Според последните данни руската полиция е арестувала над 5 000 участници в протестите срещу ареста на Навални в цяла Русия.
През миналата година Навални разгласи информация, че Медведев притежава резиденция в устието на река Волга върху два изкуствени острова, като тя му е била подарена от руския олигарх Алишер Усманов, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар