Продават бронирания Мерцедес на Тодор Живков

Гласувайте за статията
Синият луксозен седан е произведен през 1983 г. и още работи като звяр

На пазара за автомобили втора ръка бе пусната невероятната лимузина – Мерцедес Бенц S-Class (W126), която навремето е возела Първия секретар на ЦК на БКП другаря Тодор Живков – пише в. „Уикенд“.

Обявата за колата се появи в международна страница за продажба на редки машини из Европа, а до нас достигна чрез колегите от специализираното списание за коли AutoBild. Синияк луксозен седан е произведен през 1983 г. и е от версията 500 SEL.

До 2019 г. колата остава в гаражите на НСО, което означава, че състоянието й най-вероятно е доста добро. В обявата се посочва, че има някои външни забележки, но като цяло автомобилът е в прекрасно техническо здраве и може да се използва и сега. Пробегът на бронираната лимузина в момента е малко над 258 000 км. Бронировката идва директно от завода, като това е един от общо 1465 екземпляра, произведени в историята.

Обявената към момента цена е почти символична – 12 000 евро. Най-вероятно бившият служебен автомобил на Тодор Живков се намира все още в България, но продавачът казва, че може да я достави до всяка точка на света срещу допълнително заплащане. По принцип в Европа има запалени колекционери, които издирват и купуват редки модели стари автомобили. Фактът, че в лимузината се е возел Бай Тошо – дългогодишен социалистически управник, със сигурност улеснява продавача.

Колата на Бай Тошо ще мине в ръцете на колекционери

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар