Александра Петканова остана без работа

Александра Петканова е била изритана от Би Ти Ви след излагацията с мнимата раздяла с мъжа си Даниел малко преди Нова година. Манекенката е трябвало да води тази пролет интернет рубрика към "България търси талант", в която да разказва какво се случва зад кулисите на шоуто. Но във вторник телевизията съобщи, че вместо Алекс лице на рубриката ще е 22-годишният интелектуалец Крис Захариев.

Крис Захариев

Със своите малко под 30 000 последователи в Инстаграм младият Крис е далеч назад в сравнение с "кака си" Александра, която се радва на завидните 463 хиляди последователи. Но пък славата му е много по-добра от тази на манекенката.

Награди

До момента той не се е забърквал в никакви скандали, известен е с уеб сериал, в който разказва за най-затънтените села в страната ни с цел да привлече повече хора към тях, още като тийнейджър е печелил награда "Будител на годината" и "Най-вдъхновяваща личност". Миналата година е награден от фондацията на Деси Тенекеджиева "Стоян Камбарев: Полет в изкуството", а през септември представя България в младежкото жури на кинофестивала във Венеция. За разлика от него Александра Петканова е известна основно с показната връзка със своя мъж Даниел, с когото и сватбата, и разделите, и караниците, и сдобряванията се правят пред камери, за да носят пари. Първоначално именно госпожата била избрана за водеща на новата онлайн рубрика на Би Ти Ви, която ще се казва "Още от "България търси талант". Александра вече е била лице на подобен проект, само че в шоуто "Гласът на България" миналата пролет. В телевизията смятали, че манекенката ще се впише идеално със същата рубрика, но в "Талантите", особено като се има предвид, че мъжът й Даниел е водещ на предаването (заедно с Александър Кадиев). След смятана на ръководството на Би Ти Ви в края на декември обаче новият програмен директор Христо Хаджитанев разпоредил да се търси водещ, който не само да е популярен, но и да се вписва в по-високи интелектуални критерии в сравнение с хубавата Алекс.

Пример за подражание

Крис се оказал най-добрият избор като любимец на тийнейджърите, които се очаква да бъдат основната публика на новата рубрика, който в същото време може да служи и като добър пример за подражание.

Публичен скандал

Основният мотив Александра да бъде отрязана за мястото на водеща бил последният публичен скандал с мъжа й Даниел, с когото обявиха, че уж се разделят. Това бе поредно доказателство, че е трудно да се намери нещо, което двойката не би направила срещу достатъчно добра сума. Малко преди Коледа двамата съпрузи, които имат и малко дете, съобщиха, че вече не живеят заедно и обмислят развод. Александра била недоволна, че Даниел не е достатъчно амбициозен и печели по-малко от нея, пише "Уикенд". Той пък бил недоволен, че тя сама е изтеглила кредит за апартамент, който да запише на свое име. Който е купувал апартамент, знае, че последното е задача с повишена трудност при женените двойки, тъй като по закон всичко, което се купува по време на брака, е обща собственост. Така или иначе скандалът се оказа златна мина за двойката. Покрай него за съпрузите се заговори толкова много, че те бяха затрупани с предложения за рекламни договори от всевъзможни фирми. Малко след Нова година обаче Петканови отново започнаха да си разменят сърчица в социалните мрежи, от което стана ясно, че раздялата им е на път да приключи, ако въобще някога е съществувала.

Лошо впечатление

Целият този цирк направил много лошо впечатление в Би Ти Ви. Новото ръководство на телевизията не искало да работи с компрометирани лица. Тъй като Даниел отдавна бе официално обявен като водещ на "Талантите", евентуална раздяла с него е щяла да предизвика скандал, какъвто никой в телевизията не иска. Но Алекс била директно изхвърлена от предаването, което трябвало да води. Доскоро на нея се гледаше като на лице на Би Ти Ви. Тя дори бе част от новогодишната програма с водещи Николаос Цитиридис и Рая Пеева, където участва заедно с Катето Евро - част от журито на "Талантите". [caption id="attachment_655693" align="aligncenter" width="300"]Александра Петканова остана без работа сн. hotarena.net Александра Петканова остана без работа сн. hotarena.net[/caption] Новият шеф обаче вече не я иска, а няма да е изненада, ако след финала на "Талантите" покаже вратата и на нейния съпруг, предават от hotarena.net.