Проф. Костадин Ангелов: Връщаме си живота какъвто беше преди!

Гласувайте за статията

Ваксината създава достатъчно напрегнат имунитет, за да може да гарантира липсата от опасност от заболяване

Здравният министър проф. Костадин Ангелов съобщи много добра новина, с която зарадва народа.

„Навлизането на новия щам няма да доведе до промени в противоепидемичните мерки“, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.
Той даде да се разбере, че е възможно действащите в момента строги мерки да бъдат отменени и животът на българите да заприлича на онзи отпреди.

проф. Костадин Ангелов

Ваксината създава достатъчно напрегнат имунитет, за да може да гарантира липсата от опасност от заболяване

„Всичко онова, което говорим до момента, сме съобразили с тази опасност. Всеки резултат, който сме постигнали, е гордост. Затова предлагаме постепенно разхлабване на мерките по сектори. Сега ще разхлабим мерките в сектор култура и спорт и след това ще наблюдаваме тенденцията в България. Ще си дадем 14 дни, които да наблюдаваме, за да предприемем следващата крачка. Хубавото е, че си връщаме живота такъв, какъвто беше“.
Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който е на посещение Варна.

Там той се срещна с директорите на регионалните здравни инспекции на областите от Район 3 според Националния план за ваксиниране срещу COVID-19. В това число Разград, Търговище, Шумен, Варна, Добрич и Силистра.

„Всички дискусии, които текат в публичното пространство на различни браншове, ме радват. Това означава, че сме забравили разговорите за недостатъчни линейки, недостатъчен брой легла, за пациенти. Всичко това е успех. Не очаквайте от мен да взема решение под натиск“, каза още той.

Министърът няма никакви притеснения за обявеното намаляване на ваксините от компанията „Астра Зенека“

Проф. Ангелов обясни, че 30% и повече, са вече учителите и непедагогическият персонал, както и ползвателите на социални услуги в домовете за стари хора, които искат да се ваксинират.
Министърът няма никакви притеснения за обявеното намаляване на ваксините от компанията „Астра Зенека“.
„Това няма да доведе до промяна на плана за ваксинация у нас“, смята той.

По думите му от целогеномното секвириране на 48 проби, 43 от тях са готови. От тези 43 проби 8 са с доказан вид, който е идентичен с вируса, който е от Англия.
„Хубавото за този нов щам е, че той се повлиява от ваксините, налични на пазара. Лечението до момента е същото, без промяна“, допълни здравният министър.

„Говори се за единен сертификат за ваксинираните граждани. Не се говори за такъв, който да удостоверява антителата, защото няма единно становище в науката.
„Ваксината създава достатъчно напрегнат имунитет, за да може да гарантира липсата от опасност от заболяване“, заключи той, пише zajenata.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар