Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Оскверниха гроба на Стоянка Мутафова

Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова. „Оскверниха гроба на мама! Толкова ми е мъчно, че чак буца ми е засегнала на гърлото. Взеха кръста! Страх от Бога нямат ли тия хора! Нищо свято не остана вече“.

Това сподели през сълзи дъщерята на легендарната актриса Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева. Тя и мениджърът й Евгени Боянов посещават гроба на Централните софийски гробища.

Преди ден с ужас установяват, че месинговият кръст на Христос, монтиран на паметника до снимката на звездата и съпруга й Нейчо Попов, е откъртен и мястото около него стъпкано. „Не разбирам кой си позволи това? Не се свенят дори пред вечните жилища на покойниците крадците на метали!

Сега се надяваме с Муки камерите да покажат лицата на тези крадци, дано успее полицията да ги идентифицира“, каза Евгени Боянов.

Жалба

„От общинско предприятие „Гробищни паркове“ в такива случаи са длъжни да ни покрият щетите, тъй като те работят с охранителна фирма, която са наели да опазва вечния покой на софиянци. Но очевидно тя не успява да огрее навсякъде. Подготвили сме жалба до общинското предприятие, която предстои да бъде входирана в понеделник“, съобщи мениджърът.

Двамата с Мария досега не са се сблъсквали с подобен казус и не знаят колко време ще е нужно, за да получат отговор, защото „Гробищни паркове“ са затрупани с подобни оплаквания от потърпевши. Стоянка Мутафова обаче е публична личност, любимка на поколения българи и символ на радостта на народа, така че близките й очакват бърза реакция.

Надгробният паметник от черен гранит бе поставен в началото на зимата, след като се навърши година от смъртта на актрисата. Той е проектиран от скулптора Десислав Байчев, автор и на общата паметна плоча на Мутафова, Нейчо Попов Георги Калоянчев пред входа на блока им.

Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова сн. Фейсбук

Вандали оскверниха гроба на Стоянка Мутафова сн. Фейсбук

Вандалският акт е в навечерието на 99-годишнината от рождението на великата комедиантка – на 2 февруари, напомня личният й мениджър. Той продължава да работи и с Мария Грубешлиева по различни проекти, свързани с името на Стояна, и по лични проекти на дъщеря й, пише „България днес“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар