Кейт Мидълтън носи пръстен, предназначен за Меган Маркъл

Няколко пъти сме писали за емблематичния годежен пръстен на принцеса Даяна, който нейната снаха Кейт Мидълтън наследи. Едва сега обаче става ясно, че пръстенът е наследен от по-малкия син на Даяна - принц Хари, а не от неговия брат Уилям. Когато вижда, че връзката между Уилям и Кейт Мидълтън е много сериозна, Хари решава да отстъпи пръстена на брат си.

Благороден жест

Предполага се, че една от причините за благородния жест е желанието пръстенът да бъде на ръката на бъдещата кралица, тъй като Уилям е пряк наследник на трона след баща си принц Чарлз.

Любопитна новина

Любопитната новина за пръстена разкри Пол Бърел - бивш иконом на Лейди Ди. В документалния филм на Amazon Prime "Историята на Даяна" той споделя, че след нейната смърт на синовете е дадена възможност да си вземат за спомен нейни лични вещи. Уилям е пожелал да вземе часовника "Cartier", който бащата на Даяна - Спенсър, й е подарил по случай нейния 21-ви рожден ден. Хари взима годежния пръстен, като веднъж е споделил: "Помня как хващах ръката на майка и усещах големия пръстен".

Годежен пръстен

Години по-късно принц Хари поръчва годежен пръстен за Меган Маркъл, чийто основен диамант е от Ботсвана - място, където двамата влюбени са били на почивка. Другите два диаманта в пръстена са принадлежали на майка му Даяна. [caption id="attachment_655477" align="aligncenter" width="237"]Годежният пръстен на Кейт Мидълтън е бил предназначен за Меган Маркъл сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Годежният пръстен на Кейт Мидълтън е бил предназначен за Меган Маркъл сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] Годежният пръстен, който Кейт Мидълтън носи, е изработен от 18-каратово бяло злато и 14 диаманта, разположени около 12-каратов син цейлонски сапфир. Освен голяма емоционална стойност бижуто има и висока реална цена - 300 000 лири, предават от ladyzone.bg.