Мелания Тръмп с по-висок рейтинг от Доналд (Първата дама счупи още един рекорд)

Мелания Тръмп чупи рекорди сн. Инстаграм
0

Мелания Тръмп с по-висок рейтинг от Доналд, чупи рекорда и по непопулярност при първите дами

Мелания Тръмп си тръгва от Белия дом с по-висок рейтинг от съпруга си. Първата дама в САЩ счупи рекорда и по непопулярност сред предшественичките си, но определено се е ползвала с по-големи симпатии от съпруга си. Мелания си тръгва с 47 % рейтинг, което е с близо 14 пункта повече от Доналд Тръмп. Американският президент се радва на едва 33% симпатии от страна на сънародниците си. Последните му акции доста разгневиха избиратели и делегати, а също така доведоха и до сблъсъци в Конгреса, каквито досега не е имало.

Мелания от друга страна се радва на съмнителната чест да е последна спрямо предшественичките си. Пред нея е Хилари Клинтън, която въпреки противоречивата си репутация, се е радвала на 56 % процента одобрение от страна на избирателите. Лора Буш пък си тръгва от Белия дом с 67 % одобрение. А Мишел Обама чупи рекорди — цели 69% подкрепа. Което беше и причината да я поканят за вицепрезидент на САЩ. Въпреки че тя отказа.

Що се отнася до Мелания, тя изкара един доста противоречив мандат. Първата дама се конфронтира с медиите повече от веднъж, влиза в конфликт и със съпруга си, търпя обиди и скандали, бе критикувана заради отказа си да се премести в Белия дом и кри доста скандали. Най-забележителният от тях е сблъсъкът й с Иванка Тръмп. Слуховете гласят, че двете са в ледени отношения и дори са водели битка за правото да се наричат „първа дама“ в резиденцията. В крайна сметка Мелания се връща във Вашингтон и поема функциите си, а Иванка става съветник на баща си.

Мелания Тръмп чупи рекорди сн. Инстаграм
Мелания Тръмп чупи рекорди сн. Инстаграм

Съпругата на Доналд Тръмп ще бъде запомнена и с коледните си декорации, както и с промяната на вътрешните градини. Акт, който струва няколко милиона и според мнозина бе просто пилеене на пари. За Мелания обаче, бе последен шанс да остави своя отпечатък в историята на САЩ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.