Ето как ще се ходи в Гърция на море тази година

Гласувайте за статията

И предстоящият летен сезон ще бъде труден

Гърция разкри как ще приема туристи през 2021 г. и каква ще бъде маркетинговата политика за насърчаване на входящия туризъм за предстоящия летен сезон.

Промените в гръцкото правителство не засегнаха министъра на туризма. Харис Теохарис заема този пост от юли 2019 г. и запази министерското си портфолио. В началото на януари г-н Теохарис се появи в местните медии с няколко програмни интервюта, в които обобщи резултатите от сезон 2020 и сподели прогнози за сезон 2021.

Гърция

И предстоящият летен сезон ще бъде труден

Според министъра Гърция е завършила „много трудна 2020“ с добри резултати, като е посрещнала 6 милиона чуждестранни туристи. Страната е спечелила 4 милиарда евро от това.
„Фактът, че туристическият сектор в Гърция функционира и генерира 4 милиарда евро приходи, е истински подвиг. Оцеляхме и се превърнахме в забележителност на туризма в разгара на пандемията “, каза той.

Страната ще изгради политика за приемане на чуждестранни туристи

Според г-н Теохарис 2021 г. ще бъде също толкова трудна година за гръцкия туризъм поради несигурността около ситуацията с COVID-19.
„Няма място за оптимизъм, ваксинацията току-що започна. Няма ясно разбиране за това как ще се развие ситуацията, така че европейците да могат да планират масово своите пътувания и летни ваканции. Знаем обаче, че страната ни е една от трите най-добри дестинации за сезон 2021 във всички интересуващи ни страни. Следователно 2021 г. ще бъде по-добра и по-оптимистична от 2020 г., но все още е далеч от пълната нормалност. Първата вълна от ваксинации ще бъде завършена до лятото и до края на годината няма да има „стаден имунитет“, каза гръцкият министър.

Въз основа на времето на ваксинациите в Европа и други страни по света, Гърция също ще изгради политика за приемане на чуждестранни туристи. Според Харис Теохарис, страната няма да откаже влизане на пътници, които не са били ваксинирани.
Въпреки това ще има по-малко формалности и ограничения за влизане за тези, които са ваксинирани срещу коронавируса. Вече няма да се налага те да се подлагат на тестове или карантина.

В същото време инструментите за граничен контрол ще бъдат разширени за пътници, които не са ваксинирани срещу коронавирус. Например, обсъжда се въвеждането на бързи тестове при пристигане. През 2021 г. Гърция вероятно ще поддържа текущите здравни протоколи за международни пристигащи.

Според г-н Теохарис действието на подобни механизми „дава усещане за сигурност на туриста, който пътува“. Освен това осигурява „конкурентно предимство“ за страната като безопасна туристическа дестинация.
„Все още не сме достигнали етапа, в който всички се чувстваме в безопасност. Ето защо, засега тези протоколи ще бъдат с нас “, каза ръководителят на гръцкия туризъм, пише pochivkablitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар