Синоптикът Петър Янков със смразяваща прогноза: 2 дни лют студ и още 3 с обилен снеговалеж

Гласувайте за статията

Цели три дни ще вали сняг

Два ледени дни с минусови температури, прогнозира синоптикът Петър Янков.

Единият от мразовитите дни е днешният, а другият – утре (19 януари – вторник)

Петър Янков

Цели три дни ще вали сняг

Сутринта живакът на много места падна до минус 12 градуса. Петър Янков прогнозира, че най-студеният период за месеца се очертава именно във вторник преди обед, пише Труд бг.
Освен ниските температури ще духа и северняк, който допълнително ще усили усещането за мразовито време.

Виновникът за студеното време е студеният въздух, който се спусна от север. Той е сух и носи единствено ниски температури. Най-студено ще бъде в района на Добрич.

“Първите два дни от седмицата температурите ще се движат от минус 12 до минус 9 градуса. По Черноморието ще бъдат по-високи от минус 3 до минус 4. По-студено ще бъде в Североизточна България. Най-мразовитият ден ще бъде във вторник, сутринта, отново в североизточните райони с температури между минус 11 до минус 13. В София се очаква температурите да паднат до минус 9, минус 10 градуса. Дневните стойности ще се повишат до 0 на места.

По-ветровито ще е времето във вторник и сряда. Вятърът ще бъде умерен, студен”, обясни Янков.
От средата на седмицата постепенно ще се затопля. От четвъртък-петък ще има сутрешни мъгли. В петък и събота температурите ще се повишат от 7 до 9 градуса. В събота вечерта ще завали дъжд, но синоптиците не очакват опасни количества, каквито паднаха предишните дни. Предупреждават обаче, че ще има условия за поледици.

В неделя в цялата страна ще завали дъжд, който ще преминава в сняг. Няма обаче да натрупа. Следващият интензивен валеж от сняг ще бъде чак на 27 януари и ще вали цели три дни – до 29 януари, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар