Деси Цонева стартира свой онлайн проект (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване

Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване, само че не в телевизия, а в интернет. През декември миналата година журналистката, която последно бе репортерка в „На кафе“, стартира проекта си „Приключенията на Деси Цонева“. Определи го като нов формат между тв предаване и персонален влог.

Идеята за кулинарно предаване, което обаче да е доста различно от познатите досега, имала от години. Тя дори изготвила проект, който баща й – покойният легендарен водещ Димитър Цонев, много харесал.

Потенциал

Той видял потенциал в идеята на Деси, но телевизиите – не. През годините тя го представяла на няколко, но нито една не се решила да поеме риск, като одобри предаването й. За това намекна и самата Деси още в първото видео, реализирано на 8-ми декември.

„Искаше ми се да готвя, да се показвам по телевизията, да демонстрирам какви са моите възможности в кухнята, но явно нито една телевизия не беше узряла за това“, обяви Деси с широка усмивка. Затова пък я има платформата Youtube, в която може „без редакция и без цензура“ да сбъдне мечтата си. „Тук аз решавам какво се случва!“, подчерта тя.

Деси желаела да стартира предаването си по-грандиозно, но заради пандемията, в която затвориха заведения и зали, нямало такъв вариант. Затова пък всички си готвят вкъщи и тя решила да не отлага повече.

„В кухнята сме на един от нашите градски апартаменти. В момента той е свободен, майка ми не го е дала под наем и ми го е преотстъпила като студио“, обяснява внучката на Коста Цонев и Анахид Тачева, писа „Уикенд“.

Интересни визии

И понеже Деси „решава какво се случва“, се появи с доста интересни визии. За първото видео водещата представи меню от ястия с имуностимулиращ ефект в спортен екип от две части и с гол пъп.

За последното ястие водещата се преоблече с клин и късо потниче, което повече приличаше на спортен сутиен. Затова пък рецептите й бяха интересни, а Деси бе доста подготвена както с полезните вещества, които съдържат ястията й, така и с приготвянето им.

Само че бе забравила да си вземе ренде и трябваше да бели портокал с ножче, така че да получи тънки ивици от кората му.

Деси приготви още пица от голяма гъба сърнелка. Искала да я набере, но я купила. Причината е, че наскоро имала неприятен резултат след бране на гъби. Мислела, че е намерила най-добрия „пачи крак“, но не познала. Разбрала го, като си хапнала малко, колкото да се снима за Инстаграм, и последвало жестоко повръщане.

„Киселото мляко е естествен пробиотик, подпомага флората на нашите черва, а когато са здрави, имунната ни система е по-силна“, обясни Деси, докато приготвяше кекс с джинджифил. Направи и супа от петлета. А за салатата, която приготви, добави, че винаги слага малко черен пипер, за да подсили вкуса на зеленчуците.

Рожден ден

Деси не готви във второто предаване, защото имаше рожден ден. Вместо това пременена в черна рокля с гол гръб, водещата посрещна две свои приятелки, една от които беше моделът Глория Петкова.

Забавни истории

Дамите си направиха коктейли и разказваха забавни истории. И самите те сътвориха такива. Докато приготвяха коктейлите, които трябваше да са гарнирани с „целувки“, Глория изпусна една на земята. Наведе се да я вземе, но при изправянето се надяна на лакътя на Деси, при което „целувката“ се залепи за очилата й.

Разсмяха се и бързо преминаха към разговорите на по коктейл. Така стана ясно как Деси, която по едно време си облече пуловер, е получила предложение за брак от втория си съпруг – издателят Явор Стефанов, с когото имат дъщеря.

Двамата били във Флоренция. „Сутринта се приготвях в банята, той се върти нещо в стаята по гащета и потник. В един момент излизам и той пада на колене до леглото“, обясни тя. Журналистката сподели, че забременяла на Свети Валентин.

Глория Петкова също имала запомнящо се предложение за брак. Съпругът й, с когото имат дъщеря, я събудил в леглото с бутилка скъпо шампанско на известна марка.

По-късно я завел на летище. Тогава Глория разбрала, че той ще сбъдне мечтата й, която е да лети над Седемте рилски езера, за да ги види отгоре. „Никакъв шанс да ходя до там“, сподели тя през смях. Мъжът й организирал всичко.

„Вече бяхме на 3 бутилки шампанско“, поясни Глория кога са се качили на самолета, в който обаче нямало парашути. „Нито катапулти“, разсмя пак моделката приятелките си.

Качили се с поредната бутилка шампанско и вече на Седемте рилски езера пилотът дал на Глория да управлява самолета. После мъжът й я завел в хотел. В хола на апартамента, в който влезли, нямало никакви мебели. Имало само пищно украсена маса и много листа от рози.

Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване сн. Инстаграм

Деси Цонева сбъдна мечтата си за кулинарно предаване сн. Инстаграм

Манекенката трябвало да избере къде да вечерят. „Свиреше Вивалди. После в стаята – Шопен“, поясни Глория. Вече там, пак насред листа от рози, приела предложението за брак, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар