Иван Георгиев сменя Антон Хекимян в „Тази сутрин“? (Вижте тук)

Иван Георгиев сменя Антон Хекимян в „Тази сутрин“? (Вижте тук)
4.5 (90%) 4 votes

Иван Георгиев заема мястото на Антон Хекимян в „Тази сутрин“

Водещият на централната новинарска емисия в събота и неделя – Иван Георгиев, е най-вероятният наследник на Антон Хекимян като водещ на сутрешния блок на Би Ти Ви, шушука се в нюзрума на телевизията.

Сигурен фаворит

Смяната се налага, след като стана ясно, че арменецът става директор на новините. Въпреки че конкурсът за нов водещ на „Тази сутрин“ все още не е приключил, Георгиев се очертава като сигурен фаворит за мястото.

Мария Цънцарова

Феновете на Мария Цънцарова чакат с широко отворени очи да видят как именно тя заема мястото на Антон Хекимян в сутрешния блок. Но, както „Уикенд“ вече писа, нахаканата разследваща журналистка няма ни най-малко желание за подобен пост.

Тя има две малки деца, за които се грижи заедно със съпруга си, и заради тях предпочита да не се ангажира с предаване, което се излъчва всеки ден, особено пък ако се налага да се става в малките часове на деня, за да не закъснее за ефир.

Вместо това предпочита да води редовната си рубрика „На 180 градуса“ в седмичното предаване „120 минути“. Подобно било положението и с Биляна Гавазова, която преди време бе екранна партньорка на Хекимян.

След като стана майка преди 5 години, тя предпочете да се откаже от ежедневните ефири и да ги смени с четене на сутрешните новини от време на време, което да съчетава с рубриката си „Чети етикета“.

За сметка на това Иван Георгиев като мъж не е обвързан с „майчински“ задължения и притеснения. Партньорът на Лили Боянова в новините е свободен да гони кариера, а в същото време се слави като един от най-трудолюбивите и интелигентни водещи на Би Ти Ви.

Финален тест

Не случайно новият директор Антон Хекимян избра именно него да води в комплект със Светльо Иванов специалното студио по повод встъпването в длъжност на следващия американски президент Джо Байдън. Смята се, че това ще бъде финалният тест на Георгиев, преди да му поверят „Тази сутрин“.

Иван Георгиев започва работа в Би Ти Ви приблизително по едно и също време с Антон Хекимян. За разлика от арменеца, който в началото на кариерата си се специализира в теми, свързани с фолклора и културата, той се занимава с криминална и разследваща журналистика. Освен това е спец по международни новини, а е доказвал с работата си, че се справя и с документалистиката и работата с архиви.

Освен него, има още един водещ, който се спряга като силен кандидат за наследник на Хекимян. Това е водещият на сутрешните новини Денислав Борисов. Двамата с Антон са били в един и същи курс в университета, били са и в обща компания като студенти, твърдят източници на „Уикенд“.

Смята се обаче, че Борисов е с по-малки шансове да наследи новия шеф в сравнение с Иван Георгиев. Той вече се е пробвал да го замества. Това става през лятото на 2015-та година, по време на лятната отпуска на Хекимян.

Иван Георгиев сменя Антон Хекимян в "Тази сутрин"? сн. hotarena.net

Иван Георгиев сменя Антон Хекимян в „Тази сутрин“? сн. hotarena.net

Но опитът не е отчетен като особено успешен. Все пак не е изключено да му се даде втори шанс. Ако Георгиев окончателно бъде избран за водещ на „Тази сутрин“, не е изключено Борисов да го замести до Лили Боянова в централните емисии през уикенда, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар