Няма да повярвате какво се случва в Гърция

Гласувайте за статията

До момента са ваксинирани 56 232 души

Направо не е за вярване какво се случва в Гърция.

За разлика от голяма част от обществото ни, които подлагат на сериозни съмнения ваксините против коронавирус, гърците се редят на опашки за ваксиниране.

Рекордните 60 000 молби са подадени в понеделник следобед в Гърция. Тогава стартира платформата за насрочване на час за ваксинация срещу Covid-19 в страната, пише „Труд“.

Гърция

До момента са ваксинирани 56 232 души

Общите ваксинации до момента са 56 232, което означава 0,54% от населението. Според информация от Министерството на здравеопазването, от 20 януари се добавят и пускат в експлоатация първите 144 ваксинационни центъра в цялата страна.

Този брой ще се увеличава постепенно, според програмата „Свобода“, но и въз основа на наличния брой ваксини. Ваксинацията срещу смъртоносния вирус сред населението започва на 16 януари.

Припомняме, че гръцкият премиер Мицотакис предложи създаване на общоевропейски сертификат за ваксинираните срещу коронавируса, за да бъдат облекчени пътуванията в ЕС. Предложението е изпратено до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Той е поискал ЕК да изработи образец на този сертификат с насоки какви данни да съдържа, за да може да бъде валиден във всички държави от общността.
В своето писмо Мицотакис е посочил, че Гърция няма да направи задължително ваксинирането. Страната няма намерения и да ограничава влизането на неваксинирани.
Той обаче е категоричен, че получилите ваксина срещу коронавируса трябва да имат свободата да пътуват, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар