Не е за вярване: Ето какво се случва с биткойна

Гласувайте за статията

Нещо невиждано се случва с биткойна

Ето какво се случва с биткойна

Нещо невиждано се случва с биткойа. Днес той поевтиня и достигна до едноседмично „дъно“, предаде Ройтерс.

Това се случва на фона на увеличаването на лихвените проценти по американските държавни облигации. На свой ред това е повишило курса на долара. Най-популярната криптовалута загуби над 12 процента от стойността си и в резултат тя вече се разменя за 33 447 долара, пише БЛИЦ, цитирайки БТА. Етериумът също бележи поевтиняване, което достигна до едноседмично „дъно“.

Тази криптовалута често върви в тандем с биткойна. То и тя загуби 20 процента от стойността си. Вече се търгува за 1007 долара.

В първи дни курсът на дигиталната валута биткойн премина прага от 40 000 долара. Тя поскъпна до 40 402,46 долара, след като едва на 2 януари прехвърли прага от 30 000 долара, а на 16 декември се търгуваше на цена от 20 000 долара.

Тогава и по-малките като пазарен дял криптовалути етериум и Екс Ар Пи (XRP) поскъпнаха със съответно 1,8 процента до 1231 долара и 31 процента до 32 щатски цента.

Обикновено тяхната стойност се движи паралелно с цената на биткойна. Поскъпване на биткойна през последните дни бе стимулирано от засиленото търсене от институционални, корпоративни инвеститори, а напоследък и от инвеститори на дребно. Те се оказват привлечени от перспективите за бързи печалби в свят на свръхниска доходност от ценни книжа и отрицателните лихви на централните банки, които са в резултат от коронакризата, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар