Победителят от "Игри на волята" Милен разкри коя е най-голямата награда, която е спечелил в състезанието

Лекарят Милен Цветков, спечелил "Игри на волята", споделя за победите, загубите, силата, волята, пандемията, ваксините и бъдещето на медицината пред Мариян Станков - Мон Дьо.

За победата в "Игри на волята" и живота

"Най-голямата ми награда като удовлетворение в състезанието беше, че успях да победя останалите 25 души. А 100-те хиляди са един добре дошъл бонус към цялото нещо. Щастието е състояние на духа. Човек трябва да знае какво е важно за него и ако го има, може да бъде щастлив както със, така и без пари. Те са необходим инструмент за задоволяване на базисни потребности". Милен е израснал в един от най-бедните райони на България - Северозапада, но разказва, че е имал чудесно детство, а взаимоотношенията между хората в тази част на страна са близки и истински. "Победата не трябва да бъде на всяка цена. Какъвто и успех да постигнеш, ако преди това си направил компромис с неща, които са страшно важни за теб, победата няма да бъде сладка и ти няма да си щастлив от нея". "Ако има някой, който може да ме изкара извън нерви и да подложи волята ми на изпитание, това са жена ми и сестра ми", споделя победителят в "Игри на волята: България" и разкрива, че в състезанието е приложил принцип, който използва и в работата си - да се отнася с всеки с уважение. "Навярно хората са ме харесали заради това, че бях уравновесен и се опитвах да вникна в дадени проблеми, когато се случваха и да давам добър пример. Смятам, че всеки носи доброто и лошото в себе си. Но когато ни идват лоши мисли, трябва да се опитваме да ги изолираме. Това което разбрах за себе си след излизането от състезанието беше, че съм по-доверчив, отколкото мислех. И може би преценката ми за хората не е винаги на 100% вярна".

За клиничните изпитания, медикаментите и ваксината срещу Ковид-19

"Аз съм категорично "За" ваксинирането, защото може да предотврати огромна част от тежките случаи. Това е опцията, за да се борим с вируса. Ако има нещо, което можем да направим на този етап като общество, е да се ваксинираме, за да може да предпазим себе си и близките си. Ваксината срещу Ковид-19 не е много по-различна от ваксините в нашия имунизационен календар. Възможно е до октомври 2021-ва да бъдат постигнати достатъчно добри резултати, така че да бъде отстранен вируса от популацията в голяма степен. Това ще се случи, ако имунитетът към вируса остане траен". Милен е категоричен, че това което трябва да направят хората е да бъдат по-дисциплинирани и отговорни. Дори когато мерките са по-разхлабени. Така би могло да се предотврати по-тежък сценарий. [caption id="attachment_654338" align="aligncenter" width="219"]Според победителя от "Игри на волята" Милен щастието е състояние на духа сн. nova.bg Според победителя от "Игри на волята" Милен щастието е състояние на духа сн. nova.bg[/caption] "Жена ми промени живота ми. Въпреки че бях едва на 21, вече бях начертал амбициозен план за бъдещето си. Но тя го направи на пух и прах в най-добрия смисъл на думата. Тя ми показа какво е да бъдеш напълно отдаден и открит към другия", каза Милен за своето семейство, пише nova.bg.