Явор Бахаров обжалва присъдата си (Подробности)

Гласувайте за статията

Явор Бахаров и адвокатите му смятат присъдата на актьора за неправилна

Актьорът Явор Бахаров обжалва наложената му ефективна присъда от Районен съд – Разлог за шофиране след употреба на алкохол и наркотици пред Окръжен съд – Благоевград, съобщиха от съдебната институция, цитирана от „Телеграф“.

Съществени нарушения

В жалбата си адвокатите на подсъдимия са посочили, че според тях присъдата е неправилна, необоснована и са допуснати съществени нарушения в процесуалните правила.

От Окръжен съд – Благоевград посочват, че защитата на актьора твърди, че от събраните в съдебната фаза доказателства не може да се направи обоснован извод за това, че Явор Бахаров е осъществил състава на престъплението, а именно шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Искане на защитата

Искането на защитата е той да бъде оправдан или изпълнението на наложеното ефективно наказание „лишаване от свобода“ за една година да бъде отложено за срок до три години.

Ефективна присъда

По делото е насрочено открито съдебно заседание в Окръжен съд – Благоевград на 24-ти февруари от 13:30 часа. В края на октомври районният съд в Разлог осъди Бахаров ефективно на една година затвор и му отне шофьорската книжка.

Актьорът Явор Бахаров беше заловен да шофира пиян и под въздействието на наркотици на оживена улица в Банско на 8-ми февруари 2020-та година след обяд. Тестът с дрегер показа, че е седнал зад волана с 1,30 промила алкохол в кръвта. Пробата за наркотици даде положителна проба за кокаин и канабис.

Явор Бахаров и адвокатите му смятат присъдата на Районен съд - Разлог за неправилна сн. hotarena.net

Явор Бахаров и адвокатите му смятат присъдата на Районен съд – Разлог за неправилна сн. hotarena.net

Адвокатът на Бахаров атакува именно установяването на употреба на наркотици с мотива, че нито една лаборатория у нас няма акредитация за тази дейност, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар