МВнР с важна новина за българите в САЩ

Гласувайте за статията

Ситуацията е доста сложна

Заради възникналите безредици в САЩ от Министерството на външните ни работи (МВнР) призовават българите на територията на Федералния окръг Колумбия да не излизат извън домовете си.

САЩ

Ситуацията е доста сложна

Американският Конгрес възобнови работата си след безпрецедентното нахлуване в Капитолия на привърженици на президента Доналд Тръмп. В съобщение до медиите министерството уточнява, че сградите на Конгреса на Съединените щати на Капитолийския хълм са обект на безредици и са блокирани от полицията.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Съединените щати.

„Напрежението е осезаемо и хората се притесняват. В групите, в които членувам, се говорят много неща, включително и за преврат, който предстои да настъпи. Това, което ме безпокои, че се налага една огромна цензура от Facebook”.
Така коментира размириците в Капитолия Бойка Попова, която е основател на българско училище във Вашингтон.

Според нея Доналд Тръмп не може да командва тълпата от недоволни.
„Той създаде предпоставките и разкри много неща на бял свят. Хвърли светлина върху измами, които трябва да се разследват”, посочи Попова.

Българката е на мнение, че недоволството ще ескалира.
„Смятам, че ще има напрежение, тъй като до 20 януари нещата са непредсказуеми. Твърди се, че Тръмп е във военна база в Тексас. Той не е публикувал от 8 часа нищо, въпреки че е много активен”, каза тя.

Попова допълни, че не е ясно кои са организаторите на размириците от тази нощ, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар