Борисов: Ваксинирането върви по план!

Гласувайте за статията

Бойко Борисов на първото правителствено заседание!

„Трудна година беше 2020 заради пандемията. Спасителният пояс е ваксинирането, което у нас върви ритмично“, заяви премиерът Бойко Борисов в първото за годината правителствено заседание.

Той добави, че цяла Европа продължава да налага строги мерки, което няма как да не влияе върху финансите и икономиката на страните членки. С ваксинирането обаче, България е една от страните, които се справят най-добре, убеден е премиерът.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов представи на премиера пътна карта, разработена от Министерството на здравеопазването, за медицинска евакуация по въздух на пострадали българи.

Вече са предприети действия за купуването на един хеликоптер с европейски средства и за осигуряването на национално финансиране за ремонт на четири налични вертолета „Кугър“, собственост на Министерството на отбраната.

„Хеликоптерът ще бъде закупен с европейски средства. Той ще бъде оборудван с цялата медицинска техника, необходима за спасяване на хора на територията на Република България“, посочи министър Костадин Ангелов.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар