Какво се случва с цената на златото след последните новини?

Гласувайте за статията

Ето какво се случва с цената на златото

На фона на последните новини цената на златото продължава да се вдига. Тя се увеличи с 1 процент и стигна до 1895,03 долара за тройунция. Повишение бележи и цената на среброто – с  3,6% до 26,7601 долара за тройунция. Това се случва, след като американският президент Доналд Тръмп подписа пакета от мерки за подпомагане на икономиката. Пакетът е на стойност 900 милиарда долара и бюджета на федералното правителство за 1,4 трилиона долара, пише Bloomberg.

След подписа на Тръмп несигурността за милиони американци, останали без работа и пострадалите от пандемията малки бизнеси, приключва.

Вероятно това ще е последният основен законодателен акт, който е подписан от все още действащия американски президент. Именно заради тези мерки той имаше надежда, че ще бъде преизбиран за държавен глава на САЩ.

Но новоизбраният президент Джо Байдън вече даде заявка, че ще настоява за още повече стимули, след като встъпи в длъжност. Това ще се случи в началото на следващата година.

От юли златото отчита първата месечна печалба след поредица от загуби, провокирани от липсата на ефективни ваксини срещу Covid-19.

Като цяло през 2020 година златото се възползва от постоянното отслабване на американската валута. Жълтият метал дори беляза пик през март. Влияние оказаха и безпрецедентните фискални и парични стимули.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар