Напук на кризата: Нови рекорди на имотния пазар в София

Гласувайте за статията

Имотният пазар в столицата бележи нови рекорди

Напук на очакванията, че пандемията ще срине цената на имотите в столицата, това не се случи. И в момента дори се наблюдават нови рекорди.

Въпреки ограниченията през пролетта и силното свиване на икономическата активност, най-лошите прогнози не се сбъднаха, пише money.bg.

След ръст в цените на имотите, които продължава пет години ръст, тенденцията се запази и през 2020-та година. Офертните цени на имотите в един от водещите сайтове за недвижими имоти (imot.bg) показват, че средната цена за столицата достига 1 000 евро за квадратен метър и се доближава все повече до пиковата си стойност от 2008-ма. При някои типове имоти дори се наблюдава превишение на тази стойност. Това са четиристайните жилища. В момента тяхната цена в столицата е само с 28 евро по-ниска от най-високото им историческо ниво от септември на 2008-ма година.

Двустайните и тристайните, които са най-търсени, са със средни офертни цени от 950 евро. Това е пореден рекорд за тристайните жилища.

Двустайните жилища остават малко под рекорда си от 2008 година.

Положителен фактор в случая са лихвите, които най-вероятно ще се запазят ниски и през следващата година. Но негативните икономически последствия от пандемията, както и свързаните с тях отложени ефекти, ще продължат да се усещат.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар