Елизабет Втора с трогателна реч за Коледа (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Елизабет Втора благодари на младите хора

Кралица Елизабет Втора традиционно поднесе своята коледна реч, насочена към Великобритания и Общността на нациите. Тазгодишното обръщение на Нейно Величество беше очаквано с особен интерес заради събитията покрай пандемията от коронавирус през 2020-та година, които бяха адресирани и в думите на 94-годишния монарх като „трудни и непредвидими времена“.

„В Обединеното кралство и по света хората се издигнаха с великолепие срещу предизвикателствата на годината и аз съм толкова горда и докосната от този тих, неукротим дух. По-специално на нашите млади хора, благодаря за ролята, която изиграхте“, каза Елизабет Втора.

„За мнозина това време от годината ще бъде оцветено в тъга – някои оплакват загубата на скъпи за тях хора, а други чувстват липсата на приятели и членове на семейството, отдалечени от съображения за безопасност, когато всичко, което наистина искат за Коледа, е просто прегръдка или стискане на ръката“, каза тя.

„Ако сте сред тях, не сте сами, и нека ви уверя, че присъствате в мислите и молитвите ми“.

За телевизионно излъчване на речта британската кралица бе избрала тъмнолилава рокля на Angela Kelly, перлено колие и диамантена брошка във формата на перлена черупка, изработена през 1919-та година, отбелязват от „HELLO!“. На бюрото, зад което седи Елизабет Втора, можем да видим снимка на нейния съпруг – принц Филип, херцог на Единбург.

Речта е записана предварително в Зелената стая за гости в замъка Уиндзор. Обръщението винаги се излъчва по телевизията в 15:00 ч. местно време, като през 2020-та година то служи не само като поздрав към нацията, но и за утеха за много британци.

Елизабет Втора нарече времената, в които живеем, "трудни и непредвидими" сн. Инстаграм

Елизабет Втора нарече времената, в които живеем, „трудни и непредвидими“ сн. Инстаграм

Тази година Коледа е необичайна за кралицата и принц Филип, които празнуваха отделно от своите деца и внуци. Двойката прекара деня в замъка Уиндзор за първи път от повече от 30 години, предават от edna.bg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар