Гости от бъдещето? Учените откриха странен сигнал от Космоса

Гости от бъдещето? Учените откриха странен сигнал от Космоса
1 (20%) 1 vote

Гости от бъдещето? Какво откриха учените в Космоса?

За Космоса казват, че е невероятно място. Мистичен, безкраен и толкова интригуващ. И може би криещ отговорите на най-големите въпроси във Вселената. И най-важното – дом не само на хората от Земята, но може би и на милиони цивилизации, които живеят в други светове и галактики, далеч, далеч от нас.

Наскоро НАСА обяви, че астрономите, стоящи зад най-обширното изследване за извънземен живот са изследвали интригуваща радиовълна, която е идвала от „Проксима Кентавър“, звездата, най-близка до нашето Слънце.

Радиовълните са били регистрирани в продължение на 30 часа от телескопа „Parks““ в Австралия през април и май миналата година.

Анализът на вълните все още продължава и учените засега не са установили „виновника“ за тези сигнали. Предположенията варират от извънземни, до спътник, преминал покрай планетата Земя или насочващ се към нея.

Не е необичайно астрономите, които работят с телескопа Parks и които са част от проекта на стойност 100 милиона долара, да регистрират необичайни радиовълни, но досега всичко това се е дължало на човешки действия или природни катаклизми.

Необичайният радиосигнал може и да бъде обяснен с подобни дейности, но посоката на радиовълната и очевидното изместване на нейната честота, за която е потвърдено, че е в съответствие с движението на планетата, придават на това откритие голяма доза загадка.

Радио вълната идва от звездата „Проксима Кентавър“ – червена звезда – джудже на 4,2 милиарда светлинни години от Земята, която не е виждана от самото си създаване.

Необичайният сигнал получи името „WOW“, след като астрономът Джери Еман написа „WOW“ в допълнение към публикуваните от него данни. „Той е първият сериозен кандидат за сигнала „WOW“, каза накратко астронавтът.
Сигналът „WOW“ е открит през 1977 г. Това е краткотраен радиосигнал, открит от обсерваторията в Охайо, търсеща извънземен интелект.

Учени откриха невероятен сигнал от Космоса сн. You Tube

Учени откриха невероятен сигнал от Космоса сн. You Tube

Дали на звездата „Проксима Кентавър“ най-накрая ще открием доказателства за извънземен живот? Много се надяваме и чакаме с нетърпение новите доклади на учените.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар