Проф. Георги Рачев предупреди: За Нова година ни чака смущение във времето

Гласувайте за статията

Ето кога се очаква да падне повече сняг

Топ климатологът проф. Георги Рачев предупреди, че за Нова година ни очаква смущение във времето.

Няколко дни имаше сутрини близки до 0 градуса, но декември си е топъл и в момента сме 2-3 градуса над нормата. Валежите са достатъчни и ще се напълнят проблематичните язовири.

проф. Георги Рачев

Ето кога се очаква да падне повече сняг

Това каза за „България сутрин“ по Bulgaria ON AIR климатологът проф. Георги Рачев. По думите му в навечерието на Коледа няма да има сняг. На 26 декември обаче ще има. Около 27 декември ще мине смущение и циклон, който ще остави доста валежи.

Снегът ще е мокър, на много места ще има дъжд и сняг и по Балкана ща понатрупа. „На Стефановден ще паднат доста валежи“, допълни той.
В планината може да се карат ски без проблем.

„Декември си отива с дъждове. За януари и февруари има прогнози за валежи – зимата ще е по-топла и предимно мъглива. Такива зими ни очакват и занапред. Не само у нас, но и в Европа е така, това е напълно естествено. Вървим към средиземноморски зими – влажни и топли“, поясни проф. Георги Рачев.

Около Нова година, на 31 декември отново ще има смущение – с малко сняг, който ще е по-малко спрямо събота и неделя. Но дотогава има 10 дни, припомни Рачев, възможно е да има промени. Условията за ски ще стават все по-добри, сняг ще има, но въпросът е кой ще кара ските, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар