Шокиращи разкрития за Северна Корея изправиха света на нокти

Гласувайте за статията

Голяма част от телата на жертвите служат като естествена тор

Нова порция шокиращи разкрития за Северна Корея изправиха света на нокти.

Оказва се, че умиращи от глад севернокорейци, уловени да бягат от страната, са принуждавани да работят до смърт, за да хранят Ким Чен-Ун и негови приближени. Това разкрива нов доклад.

Северна Корея

Голяма част от телата на жертвите служат като естествена тор

В него са отбелязани шокиращо твърдения за жестоки трудови лагери, където затворниците са поробвани. На сателитни снимки се виждат масови гробове, които торят почвата, пише bg-voice.com. Докладът на Комитета за правата на човека в Северна Корея , базиран във Вашингтон разкрива, че има таен трудов лагер. Там гладни бежанци биват затваряни и принуждавани да отглеждат най-вече прасета за Ким и неговия вътрешен кръг.

Лагерът е част от политическата затворническа система Kwan-li-so, която ООН определи като наподобяваща „ужасяващите лагери, които тоталитарните държави създадоха през XX век“. Докладът показва, че лагерът се намира на около 50 км. от Пхенян. Голяма част от обитателите са майки с деца, тръгнали да бягат в Китай или Южна Корея в търсене на храна. Въз основа на разкази на затворници, които са били освободени или са успели да избягат от страната, докладът описва гротескните условия на поне 2000 политически затворници.

Една от задачите им е да копаят гробове за мъртвите

Сред задачите им е да копаят гробове за мъртвите, които били малки и плитки, така че телата трябва да се сгъват. В някои случаи коленете на починалия стърчали над земята. Официално лагерите са известни като „превъзпитателни центрове“. Но в действителност, се казва в доклада, те са лагери за принудителен труд. Затворници също така работят в риболовни стопанства или събират сол на 730 метра от лагера, където мнозина умират.

„Лагерът е един от прословутите затвори в Северна Корея не само поради дейността, която извършват задържаните, но и поради комбинацията от разпръснатата организация на лагера. Съобщава се за висока смъртност поради недохранване и бруталност. Затворниците имат пряката задача да осигуряват месо, риба и сол на властния елит в Пхенян – самата група, която ги е затворила“.

Поради изключително тежките условия в лагера, около 2000 затворници умират или са екзекутирани всяка година. Телата на убитите се използват за наторяване на цветя и дървета, твърди оцелял от лагера, който се цитира в доклада.
„Нямаше къде да погребват телата, защото много хора загинаха. Затова телата на починалите служат като естествена тор“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар