Интерпол: Ваксините срещу COVID-19 ще увеличат престъпността. Ето как!

Гласувайте за статията

През 2021 година те ще се превърнат в течното злато

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок, алармира, че ваксините срещу COVID-19 ще повишат значително нивото на престъпността.

„Доставката на ваксини срещу коронавируса рязко ще увеличи престъпността“. Това заяви той в интервю за германското издание „Виртшафтсвохе“, предава БГНЕС.

Интерпол

През 2021 година те ще се превърнат в течното злато

„През 2021 г. ваксините ще се превърнат в течно злато. Те са най-ценното нещо, което ще бъде разпространено сред населението през следващата година“, каза той. Според генералния секретар на Интерпол престъпните организации вече са се подготвили за това.

„С доставките на ваксини престъпността ще скочи стремително“, каза той и добави, че ще има „кражби, разбиване на складове и нападения по време на транспортирането на ваксините.“

В началото на декември Интерпол предупреди за увеличаване на организираната престъпност поради ваксините срещу COVID-19. В изявление организацията отбеляза, че „престъпните организации планират да проникнат или да разбият веригите за доставка“.

През август Интерпол предупреди за нова вълна от кибер престъпления във връзка с появата на първите ваксини. Според СЗО по света има около 170 проекта за разработване на ваксина срещу коронавирус, пише blitz.bg.

По всичко личи, че организацията, а и светът като цяло ще бъдат изправени пред доста сериозен проблем. Ако не успеят да се справят с това предизвикателство, ситуацията ще излезе от контрол.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар