Хората не могат да повярват, че Елизабет Втора…

Гласувайте за статията

Анализатори сочат, че разследването ще изиграе лоша шега на политическата му кариера

Мнозина не могат да повярват, че кралица Елизабет Втора се оказа по-бедна от съпругата на един от британските министри.

Става дума за съпругата на финансовия министър на Великобритания – Руши Сунак. Той ще бъде подложен на разследване заради това, че значима част от състоянието на съпругата му не е била декларирана.

Елизабет Втора

Анализатори сочат, че разследването ще изиграе лоша шега на политическата му кариера

Според публикации във вестник „Гардиън“, цитиран от bgonair.bg, тя е богата наследница на един от най-големите бизнесмени в Индия.

Журналистическото разследване показва, че финансовият министър Руши Сунак не е разкрил цялото състояние на съпругата си, оценявано на няколко милиони лири.
Тя е дъщеря на един от най-големите индийски бизнесмени, който е смятан за основателя на IT сектора в родината си. Оказва се, че съпругата на Сунак притежава дялове в няколко компании на баща си.

Сред тях съвместно дружество с известния готвач Джейми Оливър. Акциите ѝ са на стойност 480 милиона британски лири. Така се оказва, че тя е по-богата от кралица Елизабет втора, която притежава 350 милиона.

Съгласно законите на Обединеното кралство всеки министър при встъпване в длъжност открито трябва да декларира всички свои финансови активи и тези на близки членове на семейството.

В разследването се твърди, че Руши Сунак не е спазил закона, защото е декларирал, че съпругата му е собственик на малка компания, базирана в Обединеното кралство.
Предстои надзорният орган по етиката на правителството да реши дали ще се занимава със случая.

Анализаторите смятат, че разследването ще изиграе лоша шега на политическата му кариера, тъй като той е сочен като възможен претендент за премиерския пост.
Руши Сунак налага смело публичния си образ. Той се отказа от министерската си заплата и ходи да сервира в закусвалня, когато обяви отпускане на държавни субсидии за ресторантите в условията на пандемия, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар