Проф. Мермерски едва се спаси от коварния коронавирус

Проф. Мермерски няма представа къде се е заразил
0

Знаменитият учен проф. Христо Мермерски свали 10 кг при боледуването

Ковид-19 едва не отне живота на знаменития проф. Христо Мермерски – пише в. „Уикенд“. 86-годишният учен прекарал много тежко коронавируса, като сам не знаел откъде е дошъл на главата му – разкрива синът му Йонко Мермерски.

Авторът на десетки книги за здравословното хранене спазвал всички правила за безопасност. Никога не излизал навън без маска, ръкавици и очила. Дезинфекцирал се и се миел по няколко пъти на ден. Срещите му с хора били силно редуцирани заради пандемията. Въпреки това заразата го пипнала. Професорът вдигнал много висока температура, която поддържал постоянна с дни. Чувствал се отпаднал и нямал никакъв апетит. Пиел разнообразни чайове и витамини.

Здравословното му състояние притеснило сериозно сина му проф. Йонко Мермерски, който от години живее в Америка и е сред любимите преводачи от руски и български на президента Донал Тръмп. За да е близо до родителя си, Йонко долетял от Щатите. Прибирайки се в София, той помогнал на баща си в лечението. Към днешна дата старият Мермерски все още не се чувства достатъчно възстановен и все още не излизал на разходки.
„Кой е вярвал, че аз ще се разболея, при условие, че спазвам жесток хранителен и здравословен режим“ – тюхка се Мермерски.

Проф. Мермерски няма представа къде се е заразил
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.