Македония с черна статистика за България: Достигнаха най-висока смъртност в света!

Гласувайте за статията

България начело на черните хроники с най-висока смъртност

България е начело на черните хроники, твърди македонския портал nezavisen.mk. Според изданието, страната е с най-висока статистика за смъртност спрямо всички останали държави в света, за 2020 година. Смята се, че фаталния процент смъртни случаи може да достигне 1,7—1,8%. Това е прогнозата на бившия икономист и премиер Иван Костов, цитират от изданието.

Според него България има реален шанс да заеме първо място по смъртност в статистиката на ООН.

Според анализ на „Медиапул” има реална възможност между 121 000-1250 00 души да починат в страната тази година. А това е с 13–16 хиляди повече от миналата. В същото време ръстът на раждаемост не е много висок и съвсем не може да компенсира смъртността.

Прогнозите на агенцията са още, че близо 8 000 души могат да бъдат жертви на коронавируса, които са с фатален край, до края на годината. Според официалните данни до момента те наброяват около 6005 лица. Което извежда страната до най-високото място в статистиката на ЕС, с 26,8 на 100 000 души.
В същото време правителството показа във вторник първия мобилен пункт за ваксинация. Очаква се първата партида от ваксини да бъде доставена на 21 декември, а втората–на 12 януари.

Временните пунктове ще бъдат поставени пред здравните центрове и пред големите хипермаркети. Планирано е изграждането над 3 пункта в София, където живеят повече от 2 милиона души. Все още предстои да се уточни процеса на организация за раздаване на ваксините.

Македония с черна статистика за България сн. Pixabay

Македония с черна статистика за България сн. Pixabay

С приоритет обаче ще бъдат медицинските лица, които имат право първи да получат инжекции за ваксините. След това ще бъдат ваксинирани лицата, които живеят в домовете за стари хора, служителите в областта на енергетиката, комуналните услуги, полиция и земеделско стопанство. Досега властите не са решили кога 4-те вида поръчани ваксини, ще бъдат поставени на лицата в най-голям риск.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар