Джо Байдън: Новият ми кабинет ще разбие всички табута! (+ Кой влиза в него)

Гласувайте за статията

Джо Байдън разбива табутата с новия си кабинет

Бъдещият президент на САЩ Джо Байдън определено се различава от Доналд Тръмп. Той не само ще разбие табутата, но освен това е взел решение да покаже своята толерантност към различните общности в обществото.

Вицепрезидент на Америка ще бъде жена – и то чернокожа. Камала Харис не само ще има честта да заеме поста втори човек в държавата, но е и символ на новото лице на САЩ, след консервативната политика на Тръмп. А според някои и антирасистка.

Харис обаче не е единствената изненада. Тя ще бъде първата жена вицепрезидент на страната, но не е най-необикновената личност в кабинета. Пит Бутиджидж е обявен за министър на транспорта. А той е с открита ориентация към собствения си пол.

Изборът на младия кмет на Индиана за този пост, предизвика сериозни полемики сред демократите. Засега е потвърдено само, че Бутиджидж е получил подобно предложение. Не се знае обаче дали ще бъде одобрен за този пост.

Кариерата на младия градоначалник на град от щата Индиана започна главоломно. Той имаше невероятен политически подем, докато се бореше за номинация за президент на демократите миналата година. 38-годишния политик представляваше сериозно предизвикателство за Байдън и другите демократи, преди да се откаже от надпреварата през март тази година. А след това доста активно подкрепи кандидатурата на Байдън.

Кандидатурата на Бутиджидж ще трябва да бъде одобрена от Сената, а след това той ще бъде включен в кабинета на Байдън като министър на транспорта. Що се отнася до поста Държавен секретар на САЩ, все още има някои спекулации по въпроса. Твърди се, че може да бъде поканена и самата Мишел Обама.

Джо Байдън с изненадващи рокади в кабинета си сн. Пит Буджидж сн.Туитър

Джо Байдън с изненадващи рокади в кабинета си сн. Пит Буджидж сн.Туитър

Нейното име се спряга повече от година за завръщане на семейството в политиката. Но засега бившата първа дама отклонява подобни предложения, мотивирайки се със семейството си. Нищо чудно обаче все пак да приеме да се завърне в Белия дом и да стане част от екипа на Байдън.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар