Станислава Цалова получила предложение за брак на виенското колело в Париж

Станислава Цалова винаги е държала баланс между работата си като синоптик в Би Ти Ви и ролята си на родител. Още първата карантина Стаси приела като възможност да се насладила на повече време с мъжа си Йордан и децата им Светослав и Антонина. Малко преди  втората пък, синоптичката изненада с интерактивния детски комикс "Зеленко и мисия - добрият пример".

Грижа за природата

Стаси е автор на вълшебните истории, с които Зеленко и неговите приятели вдъхновяват децата да се грижат за природата. Синоптичката бе още жури и посланик на конкурса за детска рисунка, който бе част от социално отговорният проект на медията - "Добрият пример". "Искам да продължа да пиша. Комиксът, който създадохме в Би Ти Ви, да бъде само началото за мен. Надявам се заедно с телевизията да продължим да правим подобни проекти в полза на децата и обществото", сподели Цалова. Тя е доста заета и с работата си като синоптик, която истински обича. Справя се блестящо не само в професията, а и в личния си живот. Заслугите са не само нейни, но и на помощниците й. Станислава с усмивка казва, че разчита на цяла армия от помощници.

Всеотдаен съпруг и армия от помощници

Синоптичката е щастливка, защото съпругът й, който произвежда мебели, е всеотдаен в грижите за децата. Бабите и дядовците също помагат. Допреди пандемията Станислава разчитала и на детегледачка - Дима, която е описвала като "прекрасен човек", на когото спокойно доверява децата си. Те ходели на детска градина. И все пак баткото вече бил на уроци, при това при три учителки. "Светли има учителка по руски - Лена, и учителки по английски език - Ана и Петя. Всичките те са изключителни жени, интелигентни, космополитни, хора, с които искам той да общува и от които той се учи не само на език, но и на поглед към света и отношение към живота", споделя Станислава Цалова, пише "Уикенд". Това вероятно е едва началото. Синоптичката и съпругът й възнамеряват да осигурят възможност на децата си да следват интересите си и да ги насърчават, за да реализират потенциала си. Самата Станислава е била доста дейна още от дете. Синоптичката, чийто екзотични черти са наследство по майчина линия от баба й - японка, и дядо й кореец, спортувала плуване, фигурно пързаляне, аеробика, йога, посещавала и кръжоци. Тя е завършила основното си образование в руското 32-то СОУ, а средното - в паралелка с изучаване на японски език в 18-то СОУ. Била и частна ученичка във Втора английска гимназия. Чудно защо, но като дете тя мечтаела да стане ватман, после разносвач на пици и вече като ученичка се замислила дали пък да не бъде пилот.

Образование

В крайна сметка избрала география в Софийския университет, като междувременно завършила фотографски колеж. След географията, Стаси учела японистика, а после и метеорология. Синоптичката винаги е следвала сърцето си, а майка й Тони и баща й Страхил са я насърчавали и подкрепяли. Звездата на Би Ти Ви следва техния пример като родител, а съпругът й Данчо напълно споделя вижданията й. "Възпитавам децата да са добри и отговорни. За другите неща не полагам като че ли някакви специални усилия, така или иначе децата се учат от примера на родителите си. Знам това и се опитвам да правя нещата възможно най-добре. Мечтата ми е да пораснат здрави и щастливи. Искам да бъдат амбициозни и да довършват започнатото докрай, но и да могат да преценяват кога човек трябва да се откаже. Иначе за професионалното им развитие ще следя в кои области се развиват добре и натам ще ги насочвам", споделяла е Станислава. И още, че иска децата й да са "космополитни и предприемчиви, работливи и старателни". Тя си дава сметка, че всеки има своите силни страни, а нейната задача като родител е да насочва децата натам, накъдето силните им страни ще им дадат най-голям шанс в живота.

Домашен уют

За това, както и за всичко останало, Станислава разчита на много помощници. И все пак синоптичката, чието ежедневие винаги е много динамично, продължава сама да се грижи за домашния уют. Вероятно ще е изненада, но тя готви всеки ден. "Държа децата ми да ядат готвено и затова приготвям всеки ден любимите им манджи... Съпругът ми Данчо и мама са големите кулинари в семейството. Данчо прави торта Павлова, еклери, различни чуждоземни гурмета - мисля, че тайно тренира един ден да се яви на "Мастършеф". Мама също много експериментира в кухнята и гозбите й са наистина разнообразни и вкусни", споделя синоптичката.

Запознанство

Станислава и Йордан се запознават в интернет. След няколко дни чат, двамата излизат на среща. Още тогава усещат, че са един за друг. Йордан й предлага брак на виенско колело в Париж през 2010-та година. Тогава Станислава била във Франция, за да участва в третия сезон на състезанието "Форт Бояр".

Предложение за брак

След края на приключението, Йордан отишъл при нея, за да прекарат няколко дни в Париж. Именно в романтичния град, на едно виенско колело, той й предложил брак. През есента на 2013-та година Станислава споделя в ефира на "Преди обед", че е бременна с първото си дете. Стаси и мъжът й Йордан чакали новината за бебе цели три години. "Много се забави и вече бях започнала да се притеснявам. И Данчо се притесняваше", откровена е Станислава. Причина за забавянето нямало. "Просто може би много сме го искали... И човек много като го иска, може би не става веднага", споделя Станислава. В един момент тя решила, че няма да се напряга. Просто ще бъде по-спокойна. Много й помогнало пътуването до Мароко, което с мъжа си си подарили. "Там виждаш как хората живеят по-обикновено, радват се на малките неща, които им се случват сега. Аз някак си осъзнах, че живея много сложен живот и се замислям за неща, които нямат никакво значение. Важното е, че сега съм добре и всички около мен са живи и здрави. Неимоверно щастливи сме!", споделя Станислава. Тя роди сина си Светослав на 18-ти февруари 2014-та година. Кръсти го на свекъра си. Щастливото събитие бе дни преди рождения ден на Станислава, който е на 28-ми февруари. Скоро след това, на 14-ти декември 2016-та година, чаровната синоптичка роди дъщеря си Антонина, кръстена на баба си, майката на Стаси. "Доволна съм, че се посветих изцяло на децата си през последните 2 години, сега съм щастлива, че вече мога да бъда не само мама, а и Стаси", сподели синоптичката, когато се върна на работа в Би Ти Ви. Тя е казвала, че колегите и контактите със зрителите много са й липсвали по време на майчинството. Днес Стаси продължава да е на екран, като съчетава прогнозата за времето с ролята си на майка, и изработката на бижута.

Семеен бизнес

Създаването на красиви аксесоари, с което първо се зае майка й като хоби, бързо се превърна в семеен бизнес. "Продължаваме да правим бижута с мама, но трябва да призная, че покрай децата времето, което мога да отделя за това, е малко. [caption id="attachment_651924" align="aligncenter" width="300"]Станислава Цалова намерила мъжа на живота си в интернет сн. hotarena.net Станислава Цалова намерила мъжа на живота си в интернет сн. hotarena.net[/caption] Мама е изключителен творец, гордея се с красивите произведения, които сътворява. У дъщеричката ми Тото, виждам, че има нещо от нея и се надявам и тя да има това усещане за красота, цветове и тази творческа дързост като баба си", споделя Станислава Цалова, предават от hotarena.net.