Мариан Бачев проговори за отношенията със Слави Трифонов

Мариан Бачев постъпи в "Шоуто на Слави" през 2007-ма година. Тогава се появиха и първите слухове за раздор между актьора и Слави Трифонов, който тогава заедно с екипа му все още се изявяваха в ефира на Би Ти Ви. Доста дълго време се говореше, че водещият не харесва много-много Мариан Бачев, като често поводите бяха и техни "по-солени" закачки в предаването. Въпреки периодичните коментари за отношенията им, актьорът продължи да работи с водещия. Даже миналата година го последва, когато Слави Трифонов напусна Би Ти Ви и основа телевизия "7/8".

Избор

"Заради високия професионализъм в този екип", сподели Мариан Бачев при последната си медийна изява. Той изтъкна, че всеки има избор да харесва Слави или не, неговата музика, изказ или възгледите му. Актьорът обаче би последвал всеки професионалист, независимо от обстоятелствата, пише "Уикенд".

Важна среда

Мариан Бачев, който този юли празнува 44-тия си рожден ден, смята, че с работата си човек се грижи за прехраната си и семейството си, и се развива, така че средата е много важна. Последвайки Слави Трифонов и колегите си в телевизия "7/8", актьорът знаел, че ще продължат да работят, както досега. А вече 13 години, откакто е с екипа, Мариан Бачев е имал десетки театрални премиери.

Конфликт

"Слави не ме е спрял за нищо, когато съм го питал. Създал ми е достатъчно добри условия. Истината е, че не съм имал конфликт с него през всичките тези години. Всеки работодател има своите изисквания и явно аз ги покривам. Имали сме спорове, разбира се, но съм бил много спокоен. Никога не ми е повишавал тон", казва Мариан Бачев.

Работа и пандемия

В пандемията, която е изпитание за целия свят, много хора губят работните си места, а тези, които се занимават с изкуство, трябва да се справят с доста трудности. Мариан Бачев не е сред тях. Той е бил на щат в театрите в Габрово и Шумен. Пет години е бил част от трупата на театър "София", но напуска, недоволен от управлението, и продължава да работи на свободна практика. В този период, малко преди да се присъедини към екипа на Слави Трифонов, усилено озвучава филми. През май 2007-ма година се дипломира в магистърската програма на НАТФИЗ "Мениджмънт на сценичните изкуства", като е награден от ректора на академията. През октомври 2015-та година започва да ръководи своя театрална работилница за деца и юноши. Мариан Бачев и днес не е на щат в театър, но не и на свободна практика, защото работи в телевизия "7/8". Продължава да играе в мюзикълите на Варненската опера, "Чаплин" и "Чикаго", в спектаклите "Аз, досадникът" и "Операцията", както и в "Да, господин премиер" в Сатиричния театър.

Финанси

"Финансово вървим спрямо посещаемостта - при 100% имаш 100% хонорар, а при 30% имаш 30%", казва Бачев. Според него в тази ситуация няма как да се пътува, защото наемите на залите не падат на 30%. Затова и гостуванията с постановки се обезсмислят. Актьорът смята, че ще пострадат отново малките населени места, които нямат местна трупа. Самият той не може да се оплаче, защото в момента е зает. Работи в телевизията, в Американския колеж, където от 2016-та година е директор на Програма "БГ Драма". Работят онлайн, което може да бъде до определен етап, смята Мариан Бачев. Той и жена му - актрисата Милена Видер, с която имат две дъщери, продължават да се трудят и с децата в театралната си школа. Пак онлайн. В момента работят със 73 деца.

Позитивна енергия

Мариан Бачев смята, че позитивната енергия, която дава изкуството, ще спаси света. Вижда въздействието. Много деца искат да се занимават с актьорство и отделят 3-4 часа в събота и в неделя, за да се занимават с театър. Това показва "необходимост от хубава общност, от хубава среда, а е и възможност за изява и обмен на тази енергия". [caption id="attachment_651176" align="aligncenter" width="300"]Мариан Бачев разкри в какви отношения са със Слави Трифонов сн. hotarena.net Мариан Бачев разкри в какви отношения са със Слави Трифонов сн. hotarena.net[/caption] Мариан Бачев е позитивен и смята, че новата реалност, към която всички се адаптираме, ще е временна. Голямата му дъщеря учи дистанционно и стои часове пред компютъра, след което пише домашни. Има и допълнителни курсове, понеже е в 7-ми клас. Така че всички са си вкъщи и работят. Вечер, когато няма много хора, излизат на разходка, предават от hotarena.net.