Владимир Михайлов тежал 100 килограма

Голямата звезда на сериала "Братя" за малко щял да се размине с актьорската си кариера. Владимир Михайлов, който предизвика тв сензация с ролята на Денис Топал - Драго Донков в продукцията на Нова тв, сериозно мислел да емигрира в САЩ преди години. Той дори бил женен за американка. Запознал се с нея по време на студентска бригада зад океана. Дълго се колебаел дали въобще да се връща в България. Накрая се прибрал заедно с американката. Макар че откакто се появи в сериала "Братя", Владимир Михайлов е любимец на нежния пол, той не пропуска удобен случай да отбележи, че отдавна е зает. Актьорът е женен и има цели три деца, но от две съпруги.

Първи брак

Първият му брак е с американка. За разлика от повечето емигранти, които мечтаят да се оженят за момиче от САЩ, за да получат гражданство, а някои дори плащат на местни жени за подпис пред властите, Владимир Михайлов се отказал от идеята да живее зад граница, след като усетил какво е да си чужденец в Америка. Той работел там едно лято, докато учел Английска филология в Софийския университет - звездата никога не е бил нито в театрална, нито в музикална академия, въпреки че цял живот си изкарва хляба като актьор и музикант. Явно момичето, с което се е залюбил в САЩ, много го е обичало, защото обърнало гръб на страната на неограничените възможности, за да дойде в нашата държава.

Две деца

От нея актьорът има две деца. Първото е момче, кръстено на бащата на Михайлов, а второто  момиче, кръстено на майка му. Звездата от "Братя" става баща за първи път, когато е само на 26 години. По онова време той не мисли много за актьорска кариера, но вече е успешен музикант със своята група "Сафо", която получава няколко награди на БГ Радио - едно от най-престижните отличия за българска музика до ден днешен. В свои интервюта Михайлов споделя, че когато за първи път взел сина си на ръце, му било трудно да приеме, че е татко, а не батко на бебето. После се родила и неговата дъщеричка, но последвал развод с майката. До днес не е публично известно точно какво се е случило между двамата млади родители, за да доведе до раздялата им. Но се знае, че първата съпруга така и не се връща в Америка. Тя запазва добри отношения с бившия си мъж, остава да живее в София и по този начин дава възможност на двете си деца да не прекъсват своята връзка с баща си. Михайлов не веднъж е споделял, че за разлика от повечето разведени българи, той няма график за срещи с наследниците си. Виждат се по всяко време, често гостува в тв студиа заедно с тях, а те вече вървят по неговите стъпки. Синът му има първите си роли като актьор, а дъщеря му пее в детския хор на Софийската опера и балет, където бащата участва с главни роли в две представления - "Мамма миа" и "Клетниците".

Втори брак

Преди близо 10 години Михайлов вдига втора сватба - с цигуларката Михаела Ненова. За втората си съпруга той казва, че е неговият Ангел на музиката. Двамата създават група, в която работят заедно, а в същото време Михаела приема двете деца от първия му брак почти като собствени.

Трето дете

Наред с това му ражда още едно дете - Велизар, който изпълнява ролята на малкия Драго в сериала "Братя". Макар все още да не е навършило 9 години, момчето е на "ти" с камерите. Участва в клипове на родителите си и най-вероятно, също като кака си и батко си, ще наследи професията им.

Лични битки

На фона на успехите си в личен и професионален план Владимир Михайлов има и своите лични битки. На първо място е успешно спечелена борба с килограмите, която води от години. Преди време в интервю за предаването "На кафе" той шокира водещата Гала, като й каза, че е тежал 100 килограма. При неговия среден ръст това е сериозна цифра, която актьорът е успял да редуцира с цената на огромни усилия на волята.

Отслабване

Първият път, в който си казва, че трябва да отслабне, е когато се качва на театрална сцена. Първата му роля е на Юда в рок операта "Исус Христос Суперзвезда" в Музикалния театър. Премиерата е преди 10 години. Владимир се справя идеално с вокалните си изпълнения, но изпитва притеснения около сценичното си поведение - килограмите му тежат. Затова решава да отслабне.

Диети

Започва да внимава с какво се храни, спазва всякакви диети и в крайна сметка постига физиката, с която го познават фенките му днес. Върхът е, когато за две седмици сваля цели 8 килограма. Налага го роля във филма "Септември в Шираз" със Салма Хайек и Ейдриън Броуди. Героят на Михайлов е затворник. Самият актьор по онова време тежи около 90 килограма и преценява, че това е твърде много за човек, прекарал месеци зад решетките. Налага си зверски режим. Единственото, с което се храни, е сухо печено месо без сол, гарнирано със салати без подправки и мазнина. Последните два дни преди снимките съвсем спира да се храни, а в деня преди да излезе пред камерите изключва и течностите. Така по време на снимките изглежда точно както ролята го изисква. Но без малко не припада от глад и жажда. За ролята в "Братя" също се подлага на диета, тъй като по време на извънредното положение през пролетта се отпуска и леко напълнява. Но според личните му виждания Денис Топал трябва да е елегантен. Затова отново минава на хранителен режим. Освен това се подстригва. Години наред той не се разделя с дългата си коса на рокаджия. Но сериалът надделява, особено в момент, в който клубовете са затворени и няма много концерти, пише "Уикенд". [caption id="attachment_651160" align="aligncenter" width="300"]Владимир Михайлов бил женен за американка сн. hotarena.net Владимир Михайлов бил женен за американка сн. hotarena.net[/caption] Благодарение на тези две промени във външния си вид Владимир Михайлов в момента разбива класациите за мъжки сексапил. Все по-усилено се говори, че без да иска е унищожил секси имиджа на своя колега Калин Врачански, който от години е свикнал да е голямата звезда във всяка продукция, в която се появява. Дали тази слава ще продължи, или е временно явление? Времето ще покаже, предават от hotarena.net.